Een absolute klassewijn van maar liefst 8 druivensoorten met de gelaagdheid van de beroemde Châteauneuf-du-Pape. Gilbert & Gaillard beamen dat met goud!
Proefnotitie
Donker robijnrood. Soepel, vol en rijk geschakeerd met sappige rode kersen, bosbessen, frambozen, Italiaanse kruiden, mokka en cacao. Bekroonde Rosso uit Piemonte met Châteauneuf-du-Pape allure. Gemaakt van Dolcetto, Barbera, Bonarda, Merlot, Cabernet, Freisa, Albarossa en Syrah. Oftewel, de 8 Virtù (8 deugden) uit de Piemonte streek. Zes maanden gerijpt op eikenhouten vaten. 13,5% alc. Schittert bij Italiaanse worstjes met knoflook, risotto met bospaddenstoelen en pasta bolognese. Nu al heerlijk tot 2028.
2022 | Italië, Piemonte
Mastieri 'Barbino' Monferrato
Een uitstekende ‘baby Barolo’ van 100% Nebbiolo. In die typische krachtige Barolo stijl met een aards truffeltje, maar dan wat soepeler. 89/100 proefpanelpunten!
Proefnotitie
Gloedvol warm robijnrood. Stevig, sappig en levendig met rode kersen, bosbes, cranberry, Nebbiolo-grip, ceder en een aards truffeltje. Erg lekker en karaktervol in de typische krachtige Barolo-stijl, maar dan wat soepeler. Uitstekende ‘Baby Barolo’ in soepele stijl. Aanrader voor Barolo, Barbaresco en Bourgogne liefhebbers. 6 maanden gerijpt op grote eikenhouten vaten. 100% Nebbiolo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2030.
2022 | Italië, Piemonte
Mastieri Duca Rosso Monferrato
Deze trouvaille dankt zijn koosnaam 'Barolo Piccolo' (kleine Barolo) aan zijn krachtige smaak vol truffelspecerijen. Voor de 10e keer op rij bekroond met goud.
Proefnotitie
Stevig donkerrood. Gelaagd, krachtig en soepel vol donker fruit, subtiel getoast eiken, Italiaanse kruiden en truffel. Krachtige ‘Barolo Piccolo’ vol donkere kersen en bessen met een hint van truffelspecerijen à la Barolo. De bijnaam ‘Barolo Piccolo’ dankt deze wijn aan zijn truffel-karakter à la Barolo. 42% Dolcetto, 38% Merlot, 20% Barbera. Deels voor 12 maanden gerijpt op eiken vaten. 14% alc. Heerlijk bij romige risotto met paddenstoelen, gevulde ravioli met pompoen, rijke sauzen en gerijpte Parmezaan. Nu heerlijk tot 2029.