Een sensationeel mooie en romige krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Gemaakt van de zeer zeldzame Susumaniello druif die alleen in Puglia staat aangeplant. 18,5/20 Wijnbeurs punten.
Dik purperrood/zwart met trage tranen aan het glas. Rijk van geur vol zoet donker fruit, cassis, vanille en cacao. Krachtig en weelderig van smaak met enorme complexiteit. Eindeloos lang. Vol kersen, zwarte bessen, mokka, ceder en vanille. Stevig gespierd, satijnzacht en romig. Sensationeel mooie krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Deels voor 6 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Susumaniello, 14,5% alc. Perfect bij pasta met rijke sauzen, geroosterd vlees en Parmezaanse kaas. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen), op dronk tot 2030.
Susumaniello is één van de zeldzaamste en oudste druivenrassen ter wereld die tot voor kort bijna was uitgestorven. Hij staat alleen nog aangeplant in de hak van Italië rond Salento in Puglia. Een paar jaar geleden nog een onbekende druif, nu ongekend populair. Deze winnende prestige cuvée van Massimo Firelli komt uit het hart van Salento en is afgevuld op één van de zwaarste prestige flessen die u ooit in handen had. Hij is inmiddels voor de vierde keer op rij middels een blinde proeverij verkozen tot de beste Susumaniello van het jaar.
Susumaniello
De naam Susumaniello is een verbastering van ‘Somarello’, wat ezel betekent. Vroeger waren ezels in de regio waar deze druif vandaan komt hét vervoermiddel voor de oogst van wijngaard naar gistkuip. Italiaanse rode wijn van de Susumaniello druif wordt vaak gekenmerkt door een diepe robijnrode kleur en aroma's van rode bessen en pruimen. Rijkere, meer geconcentreerde wijnen van de druif bevatten ook pittige, peperige aroma's en smaken van donkere chocolade.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
VAN HET PROEFPANEL
"Ook al denk je na meer dan 40 jaar lang wijnproeven dat je alles wel een keer hebt gezien, toch werd ik eind 2016 verrast door een overrompelende smaaksensatie van een voor mij onbekende druif. Proefpanellid Tineke had een fles als dé trouvaille van haar wijnreis meegenomen. Op deze fles Susumaniello was ik meteen verliefd. En velen van u blijkbaar ook, want de wijn was niet aan te slépen en binnen een mum van tijd uitverkocht.
WIJN & SPIJS
"What grows together, goes together." Aldus een bekend gezegde dat vaak door chef-koks en wijnliefhebbers wordt gebruikt. Want meestal is het simpel: wijnen en gerechten uit dezelfde streek passen vaak uitstekend bij elkaar. In dit geval gaat deze Susumaniello perfect samen met rijke pasta's, Parmezaanse kaas of geroosterd vlees. Of ga voor de ultieme combinatie: pasta met entrecote en Parmezaan.
Vergelijkbaar in smaak
Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak vol zoete chocolade en een vleug vanille.
Een gigantische power Syrah. 'Vento Caldo' verwijst naar de warme zuidenwind op Sicilië die zorgt dat de druiven indrogen en wel 2x zo geconcentreerd zijn. 98/99 punten!
Een topper van een Toscaanse wijn met een krachtig en gelaagd karakter vol zoet fruit en de impressies van mokka en vanille dankzij de maandenlange vatrijping.
Maak kennis met dé nieuwe top Governo uit Toscane: Bufalo Nero (zwarte buffel), een majestueus rijk fruitkanon én lekkerder dan menig Amarone. 98/99 Maroni punten en 18+/20 van de Wijnbeurs.
Een overrompelend rijke, complexe Riserva van de zeldzame inheemse druif Gaglioppo: stevig van structuur à la Barolo en met het ‘kersenbonbon truffel’ karakter van Brunello. Bekroond met goud.
Een zeldzaam mooie ‘baby Barolo’ van topkwaliteit: karaktervol in de typische krachtige Barolo stijl en ook gemaakt van 100% Nebbiolo, maar dan wat soepeler. 90 punten!
Deze cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt van laat geoogste trossen die door hun lange hangtijd zijn ingedroogd. Met als resultaat een ongekend rijke wijn met 99/99 Maroni punten.
Nizza staat bekend om de hoge kwaliteit Barbera's. Bij deze grootheid met 18/20 punten proeft u waarom: krachtig, complex en rijk geconcentreerd vol kersen, chocola, mokka en kruiden.
Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met dubbele (Doppio) Barolo Bravour en een dubbel lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen. 18,5/20 punten!
Voor één van de krachtigste Italiaanse wijnen zit u in Primitivo di Manduria goed. Dit gebied wordt door zijn rijk gespierde Primitivo's zoals deze, het 'Grand Cru' gebied van Puglia genoemd.
In goede jaren maakt La Bestia van zijn beste druiven een speciale cuvée die door zijn extra lange rijping uitgroeide tot de beste Governo van het huis met bes, chocola, kers, kruiden en een vleugje mokka. Met nog méér kracht, body en diepgang dan de ‘gewone’ La Bestia. Adembenemend mooi. 98 punten!
12 maanden vatrijping gaf deze power Reserva zijn weelderige, rijke en zachte smaak vol donkere bosvruchten, mokka, chocola en een indrukwekkend lange afdronk.
Ons proefpanel was dusdanig onder de indruk van deze krachtige en intens geconcentreerde Toro met satijnzachte tannines dat er 19/20 punten werden toegekend!
Deze Franse topper is gemaakt naar het voorbeeld van de beroemde Médoc wijnen en biedt een intens glas rode wijn met rijkdom, kracht en een weelderige 'Grand Cru' potentie.
Bij Château du Cartillon bent u aan het goede adres voor een krachtige en geconcentreerde Cru Bourgeois vol zoet bessenfruit en impressies van vanille en toast.
Dat de portdruif Touriga Nacional ook niet-zoete wijnen voortbrengt mét de intensiteit van Port, bewijst deze rijk gefruite, boterzachte én bekroonde powerwijn wel.
Een prachtglas houtgerijpte Merlot met een krachtige en zachte smaak vol donker fruit en mokka. De indrukwekkende weelde en gelaagheid doet sterk denken aan een Saint-Émilion.
In Brussel met goud bekroond én kwam met 17,5/20 punten als ‘Best Buy’ uit de selectieproeverij: een Côtes du Rhône Villages die alle lof verdient door zijn rijke karakter vol sappige bosvruchten en kruiden.
Dit is zo'n rijk gespierde wijn die perfect samengaat met een stuk gegrild vlees. Stevig en geconcentreerd vol bramen, kersen en mokka. Ook James Suckling was enthousiast en gaf 91/100 punten.
Met de subtiele tonen van garrigue en sappig fruit, is dit een prachtig voorbeeld van een volfruitige Cabernet Franc met een rijk gefruit karakter. 18/20 punten!