Spanje, Penedès

Masia Parera Cava Brut

Waardering:
95% of 100

Sprankelend zuivere Cava uit Penedès met een frisdroge smaak met citrus en pruim. Voor deze heerlijke Spaanse mousserende wijn zijn de druiven met de hand geplukt en is de wijn volgens 'méthode traditionelle' gemaakt.

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
  • herkomst
    Spanje, Penedès
Normale prijs 11,99 Speciale prijs 9,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 4
Proefnotitie

Doet de smaakpapillen op de tong zinderen

Blinkend licht goudgeel met fijne mousse. Aantrekkelijk fris van geur met witte bloesem, citrusfruit en appeltjes. Goed bruisend mondgevoel. Rijp, frisdroog en sprankelend zuiver van smaak met citrus, gele pruim en nuances van biscuit. Perfect om de eetlust op te wekken. Verfijnde mousse die al de smaakpapillen op de tong doet nazinderen. 40% Chardonnay, 25% Macabeo, 20% Parellada en 15% Xarello. 12% alc. Nu van genieten tot 2020. Ideaal als aperitief en bij fruits-de-mer.
Specificaties
Art.nr.29085
LandSpanje
RegioPenedès
DruivensoortChardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
SmaakprofielLicht, fris & strak
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte12.00 %
Serveertemperatuur7
restsuiker-suikergehalte4,59 g/Liter
WijnsoortMousserende Wijn
EAN-nummer8411640056500
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
ClassificatieDO Cava
Reviews 4
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Sprankelend glas Cava"

Cava is een Spaanse mousserende wijn en is tegelijk een kwaliteitsaanduiding. Deze bubbel wordt bijna volledig in Penedès gemaakt, een wijnstreek ten zuidwesten van Barcelona. Voor Cava worden vooral inheemse druivenrassen gebruikt, zoals Xarel-lo, Macabeo en Parellada.

Xarello voegt zuur toe aan de wijn, Macabeo aroma's van bloemen en Parellada appel, citrus en kweepeer. Sommige wijnhuizen voegen ook een deel Chardonnay toe voor meer complexere wijnen. Samen een knisperend, fris en bruisend geheel!

Cava wordt net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionelle. Er vindt dan een tweede gisting op fles plaats van minstens 9 maanden. Om die reden wordt Cava ook wel eens de Spaanse Champagne genoemd. Toch smaken deze mousserende wijnen wel degelijk anders. Cava is wat soepeler van smaak en kent wat minder zuren. Ook zijn de autolytische smaken zoals biscuit en toast minder aanwezig.

Cava is heerlijk om op zichzelf te drinken en dus een perfect aperitief. Wilt u een mooie wijn & spijs combinatie met Cava maken? Ga dan eens voor oesters of gerookte zalm op toast.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven