2016 | Italië, Piëmonte

Masereto Barbera d'Asti

Sappige en fruitige true-to-type Barbera wijn met een brede smaak vol kersen, en een vleugje Italiaanse specerijen, leer en aardsheid.

  • Smaakprofiel
    Licht, soepel & fruitig
  • Druivensoort
    Barbera
  • herkomst
    Italië, Piëmonte
8,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Puur op fruit gemaakte Barbera d'Asti

Vitaal warm purperrood-zwart. Fruitrijk en stuivend van geur vol kersen, vlier en aardse Italiaanse kruiden. Rond, sappig en mondvullend breed van smaak met vettige Barbera-kersen en een vleugje kruiderij met wat leer en aardsheid. Puur op fruit gemaakte, true to-type Barbera d'Asti. Erg lekker. 100% Barbera. 13,5% alc. Nu drinken tot 2023.
  • Varkensgebraad
  • Lamsbout
  • Pizza
Specificaties
ProductnaamMasereto Barbera d'Asti
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortBarbera
RegioPiëmonte
SmaakprofielLicht, soepel & fruitig
Alcoholgehalte13.50
Jaargang2016
ClassificatieDOCG Barbera d'Asti
Serveertemperatuur16 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
Zuurtegraad5,8
Restsuikergehalte6,5
EAN-nummer0
Art.nr.614466
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Masereto-Barbera-d'Asti
"Erg lekkere fruitrijke en sappig-brede Barbera"

Barbera is de op twee na meest aangeplante druif in heel Italië, waarvan je de beste exemplaren toch echt alleen in het noordelijke Piemonte vindt. De afgelopen jaren is Barbera steeds bekender gaan staan als een druif die echte kwaliteit voortbrengt.

De top Barbera's behoren tot de allerbeste wijnen van Italië. De druif kenmerkt zich door de frisse zuren, relatief weinig tannines en is erg fruitig met rood en zwart fruit, zoals cassis, vlezige kersen, bramen en frambozen. Wijnen die houtrijping ondergingen, hebben een meer complexe smaak met kruidige tonen en vanille.

De basissmaak van van Barbera d'Alba en Barbera d'Asti verschillen nauwelijks van elkaar. In mooie jaren kunnen ze beide bol staan van de donkere kersen en zwarte bessen. In stijl verschillen ze echter wel degelijk. De Barbera uit Alba is meestal wat donkerder van kleur en steviger van structuur. Barbera d'Asti, die een paar jaar terug van DOC naar de hoogste kwaliteitstrap DOCG promoveerde, moet het meer van zijn finesse en subtiele nuances hebben.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven