Marco Lazzeretti Brunello di Montalcino
Oogstjaar 2015 was er één uit het boekje en daar is deze Brunello di Montalcino het perfecte voorbeeld van: weelderig, krachtig en gelaagd van smaak vol gedroogde specerijen en rijp fruit. 96 punten!
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Toscane
Gelaagd van smaak vol rijp fruit en specerijen
-
Lamshaas
-
Hazenpeper
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Toscane |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2015 |
Alcoholgehalte | 15.00 |
Classificatie | DOCG Brunello di Montalcino |
Houtrijping | 30 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8057432699991 |
Art.nr. | 618785 |
awards | |

Het groeiseizoen 2015 voor Brunello di Montalcino, waarvan de rode Toscaanse wijn afgelopen januari na de verplichte rijping op fust en fles is vrijgegeven, is er één uit het boekje. Een rustig voorjaar werd opgevolgd door enkele warme zomermaanden met van tijd tot tijd een regenbui om droogtestress te voorkomen. De nazomer was vervolgens lang en droog en resulteerde in de oogst van rijpe en gezonde Sangiovese druiven. James Suckling omschrijft 2015 als een "Fairy-tale vintage" en ook andere wijnrecensenten schrijven uitermate positief over deze jaargang. Brunello di Montalcino uit 2015 is vol van smaak met veel rijp fruit, speelse zuren en verfijnde tannine en wordt veel bewaarpotentieel toegedicht.
Brunello di Montalcino 2015
Brunello di Montalcino is naast Barolo één de beroemdste wijnen van Italië. Deze wijn mag niet eerder dan vijf jaar na de oogst op de markt worden gebracht. Maar dan is het resultaat er ook naar: stevig van smaak met aroma's van rood fruit, gekonfijt fruit, vanille en stevige tannines. Daarnaast heeft deze Italiaanse rode wijn ook een geweldig bewaarpotentieel.

James Suckling is een zeer invloedrijke wijnschrijver en kende maar liefst 96/100 punten toe: "Dit is een erg intensieve Brunello met explosieve kruiden, ceder, leer en een overvloed aan gedroogde pruimen en essen. De wijn heeft een volle body gehuld in tannines en een laag pruimen en kersen. De lengte en de finish zijn geweldig, waar het karakter van gedroogde specerijen nog eens extra wordt benadrukt. Wat een rijkdom!"

Sangiovese zorgt dankzij zijn tannines voor een stroef mondgevoel en dat maakt hem een ideale eetwijn. Wanneer je namelijk er een stukje vlees bij eet, wordt de smaak veel zachter. En welk vlees maakt niet uit, van rund tot lam en van kip tot wild, het kan allemaal. Neem de proef op de som en ontdek uw favoriete combinatie.