Voor de zesde keer op rij is deze trouvaille wijn bekroond met goud. Een rijke dinerwijn vol sappige kersen en aardse kruiden. Smaakt bijna net zo lekker als een Barolo, vandaar zijn koosnaam 'Barolo Piccolo'.
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Barbera, Dolcetto
- HerkomstItalië, Piemonte
Met aardse truffel specerijen
-
Ossobuco
-
Lamshaas
-
Eend
-
Pasta Bolognese
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Barbera, Cabernet Sauvignon, Dolcetto |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 14.00 |
Jaargang | 2018 |
Classificatie | DOC Piemonte |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat Gluten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8027874076162 |
Art.nr. | 617808 |
awards | |

Piemonte ligt in het noorden van Italië. Vooral bekend door de wijnen van sublieme kwaliteit, zoals Barolo en Barbaresco die wereldwijd hoog staan aangeschreven. In het westen vormt het Alpengebergte een natuurlijke grens met Frankrijk en in het zuiden zijn de heuvels van Monferrato ook een natuurlijke afbakening van het noordelijke wijngebied. Letterlijk vertaald betekent Piemonte dan ook 'aan de voet van de bergen'. De wijngaarden liggen op de steile hellingen, waardoor de druiven optimaal kunnen groeien. Ook geven ze hierdoor de Italiaanse rode wijn zijn frisse tonen.
Dolcetto
Dolcetto is een inheems blauw druivenras uit Piemonte en groeit ook vrijwel alleen in het noorden van Italië. Letterlijk vertaald betekent Dolcetto 'kleine zoete', terwijl de Italiaanse wijn altijd droog is en ook een laag suikergehalte heeft. De naam verwijst naar het redelijk lage zuurgehalte. De druif dankt zijn naam aan de mooie balans tussen de suikers en frisse zuren. Gemiddeld genomen heeft deze rode wijn uit Italië een vrij zachte, soepele en fruitige smaak met gemiddelde tannines.

In deze rode Italiaanse wijn worden de sappige kersen van Barbera, de aardse specerijen van Barolo en de zoete fruitweelde van Amarone gecombineerd. Het beste van drie werelden in één wijn! Dankzij de hooggelegen wijngaarden bevat de rode wijn uit Piemonte een knapperige frisheid en is dus uitstekend in balans. Een aanrader!

Deze Monferrato is bij uitstek geschikt om te serveren bij een rijkelijk diner. Denk aan ossobuco of een gebraden eend. Door de frisheid van Dolcetto is de wijn een mooie tegenhanger van het vettige karakter van de eend. Meer wijn & spijs inspiratie opdoen?