Manieri Cuvée Rosso
In de kelder van een Italiaans tophuis wordt jaarlijks één cuvée gemaakt van de 'plukjes' van de mooiste Rosso's die Manieri bottelt: sappig en romig vol kersen en kruiden.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasNegroamaro, Primitivo, Sangiovese
- HerkomstItalië
- Altijd blind geproefd.
- 100% proefgarantie.
Heerlijk bij pasta's
-
Pasta Bolognese
-
Parmezaan
-
Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Negroamaro, Primitivo, Sangiovese |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 13 % |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Natuurkurk |
EAN-nummer | 8005286025749 |
Artikelnummer | 61654 |

In de kelder van een bevriend Italiaanse tophuis, wordt jaarlijks een eigenzinnige cuvée gemaakt. Deze Italiaanse rode wijn wordt namelijk gemaakt van de laatste 'plukjes' van de mooist direct drinkbare Rosso's die Manieri bottelt. Omdat de wijn is samengesteld uit meerdere van de beste jaargangen, staat er alleen ‘Cuvée Rosso’ op het etiket.
Italiaanse rode wijn
Wijnland Italië is enorm interessant voor elke wijnliefhebber. Met ruim 500 inheemse druivenrassen, waarvan slechts 175 deel uitmaken van de bekende Italiaanse wijn, heeft het land dus voor elk smaakprofiel wel iets te bieden. En deze Italiaanse rode wijn is een blend van 3 bekende druiven: Sangiovese, Primitivo en Negroamaro. Sangiovese is de koningsdruif uit Toscane en biedt rode wijnen met typerende aroma's van kersen en kruiden. Primitivo komt uit het zuidelijke Puglia en brengt wijnen voort met aardeachtige aroma's en zoet fruit van pruim, aardbei en bramen. Ook Negroamaro vinden we bijna uitsluitend in Puglia en is te herkennen aan zijn smaken van zwarte kers, pruim, braam en tijm.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen



