Drie keer goud
Alle drie Mastieri wijnen zijn met goud bekroond door Gilbert & Gaillard. Zoals de Mastieri Barbino. Een zeldzaam mooie ‘Baby Barolo’ van 100% Nebbiolo in karaktervolle Barolo stijl, maar dan soepeler. De Mastieri 8 Virtu van maar liefst 8 druivenrassen wordt ook wel de ‘Châteauneuf van Italië’ genoemd. De Mastieri Monferrato Duca Rosso ontleent zijn koosnaam 'Barolo Piccolo' (kleine Barolo) aan zijn truffel-achtig aards gefruite karakter.
*Niet geldig i.c.m. andere actiecodes of gratis producten. Actie geldig t/m 31 oktober 2023.
Drie keer goud
Alle drie Mastieri wijnen zijn met goud bekroond door Gilbert & Gaillard. Zoals de Mastieri Barbino. Een zeldzaam mooie ‘Baby Barolo’ van 100% Nebbiolo in karaktervolle Barolo stijl, maar dan soepeler.
*Niet geldig i.c.m. andere actiecodes of gratis producten. Actie geldig t/m 31 oktober 2023.
Uitgelicht
Mastieri Barbino Monferrato
Het stevige karakter van Nebbiolo past goed bij gevogelte wat de wijn zachter en rijker doet smaken. De hartig-zoet-aardse truffeljus versterkt dit effect waardoor Barbino nóg meer smaak krijgt. Voor een fractie van de prijs van Barolo. Schenk ‘m uit in een brede karaf op 18°C. Buon appetito!
Wild & Wijnwijzer
Wijn bij fazant, patrijs & parelhoen
Rood: Dit gevogelte heeft een lichte wildsmaak en is zacht van structuur. Wild gevogelte met een zachte smaak, daar schenk je geen krachtpatsers bij. Daarom passen hier rode wijnen bij met een lichte structuur. Zoals Beaujolais, Pinot Noir, Nerello Mascalese, Barbera d'Asti of een soepele Merlot uit Bordeauc of Zuid-Amerika.
Wit: Een volle Chardonnay met niet al te veel houtrijping (Bourgogne of Nieuwe Wereld). Zuurkool als bijgerecht? Ga dan voor een klassieke combinatie met Pinot Gris of Riesling.
Wijn bij eend
Als gevogelte is eend vetter en krachtiger van smaak.
Rood: Een stevige Cabernet-Merlot blend (rode Bordeaux), of zelfs een Barolo als je bijvoorbeeld een rode wijnsaus serveert. Een stevige rode Bourgogne (Pommard, Nuits-Saints-Georges) is erg lekker bij een hartige saus die niet te fel is (cantharellen!). Malbec en Carmenère zijn ook prima opties als je saus wat zoeter is.
Wit: een stevige houtgerijpte Chardonnay. Eend met sinaasappelsaus? Een top combinatie met Viognier!
Wijn bij duif
Onder gevogelte geldt duif als de 'vreemde eend in de bijt'. Want duif heeft een hele krachtige, rijke en wilde smaak - die zelfs soms wat ijzerachtig kan smaken.
Rood: Soepel en kruidig rood als Saint-Émilion, Loire Cabernet Franc, Sangiovese of Barbera.
Wit: Chardonnay, Viognier, rijks inheems wit uit Campanië van de Falanghina- of Fiona-druif. Of doe eens wild ;-) een 'Orange Wine' kan goed bij rosé gebakken duivenborst omdat die meer power heeft dan een witte wijn.
Wijn bij konijn & haas
Rood: Kruidig en niet te zwaar bij konijn, zoals Sangiovese, Chianti, Valpolicella en Beaujolais. Haas vraagt wat meer 'power': Ribera, Rioja, Bordeaux, Rhône, Barolo, als die maart stevig en krachtig is.
Wit: Bij konijn niet al te uitgesproken wit als Pinot Blanc, Pinot Grigio, Mâcon Chardonnay of witte Rhône. Een haas vraagt dan eerder om krachtige Chardonnay, Viognier of houtgelagerd kruidig wit uit Spanje of Portugal.
Wijn bij ree & hert
Rood: Gerijpte Saint-Émilion, betere Pinot Noir of (Cru de) Beaujolais smaakt lekker met ree. Hert smaakt lekker bij ree. Hert smaakt sterker en schreeuwt om Brunello, Ribera, Pomerol, Rioja (Gran Reserva), Syrah/Shiraz of Châteauneuf.
Wit: Heeft het hier niet makkelijk bij. Eigenwijze schoonmoeder? Ga dan voor rijk wit.
Wijn bij wildzwijn
Rood: Zwijn heeft een stevige structuur. Uitpakken dus met dikke Bordeaux, Amarone, Barolo, Brunello, Priorat, Châteauneuf, Bandol, Aussie Shiraz of Californische Zinfandel.
Wit: Probeer eens everzwijnrookworst en zuurkaal in een krokante bladerdeegkorst met Riesling of Pinot Blanc/Weissburgunder