Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Welke wijn, welk wild?

Elke wildsoort heeft een andere smaak. Hoewel stevig rood meestal goed
past, gaat rijker wit ook vaak heel goed bij wildgerechten. Welke wijn je
kiest, hangt af van het soort wild. En wat je met dat wild gaat doen: stoven,
smoren of braden? En wat voor een saus serveer je erbij?
Wij hebben de lekkerste wild-wijnen voor je op een rijtje gezet!

*Niet geldig i.c.m. andere actiecodes of gratis producten. Actie geldig t/m 21 oktober 2024.

  1. Herfsthelden Wijnpakket
    Paddenstoelen, pompoen, wild. Gestoofd, gebakken of gebraden. Kleurig, geurig en rijk. Haal nu de Herfsthelden in huis om jouw diner compleet te maken!
    Normale prijs 90,59 Speciale prijs 69,99
    Je bespaart

Uitgelicht

    •  Fratelli A&R Barbera Appassimento
    2021 | Italië | Piemonte
    Fratelli A&R Barbera Appassimento
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Barbera
    Normale prijs 11,99 Speciale prijs 9,99
    Je bespaart

Lekker bij: eend (kan ook zoete sauzen aan), konijn en wild zwijn.

    • Rockhawk Chardonnay
    2022 | Amerika | Californië
    Waardering:
    73% 100 0
    (30)
    Rockhawk Chardonnay
    • Smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • Druivenras
      Chardonnay
    Normale prijs 9,29 Speciale prijs 7,99
    Je bespaart

Lekker bij: fazant (met spek), eendenborst met paddenstoelen en stoof van konijn.

    • Réserve de Pierre Costières de Nimes
    • Réserve de Pierre Costières de Nimes
    • Réserve de Pierre Costières de Nimes
    2022 | Frankrijk | Rhône
    Waardering:
    77% 100 0
    (6)
    Réserve de Pierre Costières de Nimes
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Syrah, Grenache
    Normale prijs 9,99 Speciale prijs 7,99
    Je bespaart

Lekker bij: konijn, (wild) zwijn en parelhoen

    • Compagnia Siciliana 'Privé' Nerello Mascalese
    2022 | Italië | Sicilië
    Waardering:
    100% 100 0
    (5)
    Compagnia Siciliana 'Privé' Nerello Mascalese
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Nerello Mascalese
    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 11,49
    Je bespaart

Lekker bij: (wild) zwijn, konijn en hert.

    • Don Carón Gran Reserva
    • Don Carón Gran Reserva
    • + 2
    2017 | Spanje | Carinena
    Waardering:
    86% 100 0
    (24)
    Don Carón Gran Reserva
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha
    Normale prijs 9,29 Speciale prijs 7,99
    Je bespaart

Lekker bij: hertenbiefstuk, hazenpeper en gegrilde eend.

    • Doudet-Naudin Pinot Noir
    2022 | Frankrijk
    Waardering:
    65% 100 0
    (4)
    Doudet-Naudin Pinot Noir
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Pinot Noir
    Normale prijs 11,49 Speciale prijs 9,49
    Je bespaart

Lekker bij: ree, fazant, patrijs en parelhoen.

Wijn- & Wildwijzer

Wijn bij fazant, patrijs & parelhoen

Rood: Dit gevogelte heeft een lichte wildsmaak en is zacht van structuur.  Wild gevogelte met een zachte smaak, daar schenk je geen krachtpatsers bij. Daarom passen hier rode wijnen bij met een lichte structuur. Zoals Beaujolais, Pinot Noir, Nerello Mascalese, Barbera d'Asti of een soepele Merlot uit Bordeaux of Zuid-Amerika.

Wit: Een volle Chardonnay met niet al te veel houtrijping (Bourgogne of Nieuwe Wereld). Zuurkool als bijgerecht? Ga dan voor een klassieke combinatie met Pinot Gris of Riesling.

Wijn bij eend

Als gevogelte is eend vetter en krachtiger van smaak.

Rood: Een stevige Cabernet-Merlot blend (rode Bordeaux), of zelfs een Barolo als je bijvoorbeeld een rode wijnsaus serveert. Een stevige rode Bourgogne (Pommard, Nuits-Saints-Georges) is erg lekker bij een hartige saus die niet te fel is (cantharellen!). Malbec en Carmenère zijn ook prima opties als je saus wat zoeter is. 

Wit: een stevige houtgerijpte Chardonnay. Eend met sinaasappelsaus? Een top combinatie met Viognier!

Wijn bij duif 

Onder gevogelte geldt duif als de 'vreemde eend in de bijt'. Want duif heeft een hele krachtige, rijke en wilde smaak - die zelfs soms wat ijzerachtig kan smaken. 

Rood: Soepel en kruidig rood als Saint-Émilion, Loire Cabernet Franc, Sangiovese of Barbera.

Wit: Chardonnay, Viognier, rijks inheems wit uit Campanië van de Falanghina- of Fiona-druif. Of doe eens wild ;-) een 'Orange Wine' kan goed bij rosé gebakken duivenborst omdat die meer power heeft dan een witte wijn. 

 

Wijn bij konijn & haas

Rood: Kruidig en niet te zwaar bij konijn, zoals Sangiovese, Chianti, Valpolicella en Beaujolais. Haas vraagt wat meer 'power': Ribera, Rioja, Bordeaux, Rhône, Barolo, als die maar stevig en krachtig is. 

Wit: Bij konijn niet al te uitgesproken wit als Pinot Blanc, Pinot Grigio, Mâcon Chardonnay of witte Rhône. Een haas vraagt dan eerder om krachtige Chardonnay, Viognier of houtgelagerd kruidig wit uit Spanje of Portugal.

 

Wijn bij ree & hert

Rood: Gerijpte Saint-Émilion, betere Pinot Noir of (Cru de) Beaujolais smaakt lekker met ree. Hert smaakt lekker bij ree. Hert smaakt sterker en schreeuwt om Brunello, Ribera, Pomerol, Rioja (Gran Reserva), Syrah/Shiraz of Châteauneuf.

Wit: Heeft het hier niet makkelijk bij. Eigenwijze schoonmoeder? Ga dan voor rijk wit. 

 

Wijn bij wildzwijn

Rood: Zwijn heeft een stevige structuur. Uitpakken dus met dikke Bordeaux, Amarone, Barolo, Brunello, Priorat, Châteauneuf, Bandol, Aussie Shiraz of Californische Zinfandel.

Wit: Probeer eens everzwijnrookworst en zuurkaal in een krokante bladerdeegkorst met Riesling of Pinot Blanc/Weissburgunder

 

D3866 magazine herfst recepten blog header desk wildD3866 magazine herfst recepten blog header mob wild

Hertenbiefstuk met blauwe bessensaus

De lichtzoete smaak van hertenbiefstuk doet het heel goed met de blauwe bessen in de saus. De marinade met gerijpte balsamico, rozemarijn en jeneverbessen geeft extra diepte en smaak aan zowel het vlees als de saus, en zorgt voor een mooi gekarameliseerd buitenkantje.

Wijnbeurs magazineWijnbeurs magazine