Louis Nouvelot Saphir Champagne Brut 375 ml
Een uitstekende Champagne voor elk feestelijk moment! Sprankelend en fris vol appel, biscuit en hazelnoot: zo drinken we hem graag. Geleverd in flesjes van 375 ml.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
- HerkomstFrankrijk, Champagne
Een feestelijk aperitief
-
Oesters
-
Tonijn
-
Gerookte vis
Wijnsoort | Mousserende Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Regio | Champagne |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Classificatie | AOC Champagne |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.375 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418033976 |
Artikelnummer | E100757 |

Champagne is één van de beste mousserende wijnen ter wereld en komt uit de gelijknamige wijnstreek Champagne in het noorden van Frankrijk. Een mousserende wijn mag alleen de naam Champagne dragen als deze ook uit de streek afkomstig is. Hier profiteren de druiven Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay van het relatief koele klimaat en de bodems vol kalk, klei en kiezels. Hierdoor wordt de warmte overdag goed opgeslagen, zodat de wijnstokken 's nachts niet bevriezen.
Méthode traditionelle
De basis om mousserende wijn te maken is altijd het koolzuurgas dat kan ontsnappen tijdens het gistingsproces. Er zijn drie verschillende methodes, maar de méthode traditionelle is wel de bekendste om Champagne te maken. Hier vindt er een tweede gisting op fles plaats. De flessen worden zachtjes geschud en geleidelijk steeds rechterop gezet. Op die manier glijden de gistcellen naar de flessenhals. Daarna wordt de flessenhals ondergedompeld in een ijskoude vloeistof, waardoor de wijn een ijsblok wordt. Het gas ontsnapt en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. De laatste stap is de fles bijvullen met een mengsel van Champagne en rietsuiker.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

