2018 | Amerika, Californië

    Linden Estates Chardonnay

    Waardering:
    71% of 100

    Als krachtige en romige witte wijnen uw favoriet zijn, proef dan eens de Linden Estates Chardonnay uit Californië. Vol exotisch fruit, citrus, peer en vanille. Heerlijk bij een stukje vers gegrilde tonijnsteak.

    • Smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • Druivensoort
      Chardonnay
    • herkomst
      Amerika, Californië
    8,99
    Nu alvast bestellen. Dit product wordt op 20-04 verwacht
    flessen
    Bewaar
    • Altijd blindgeproefd
    • 100% proefgarantie
    • Word lid en bespaar
      Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
    Proefnotitie
    Specificaties
    Reviews 9
    Proefnotitie

    Heerlijk bij zalm, gevogelte en curry's

    Vitaal blinkend lichtgoud. Rijk en licht exotisch van geur met citrus, mango en passievrucht in een luxe omlijsting van getoast eikenhout. Krachtig, romig, sappig en mondvullend breed van smaak. Vol ananas, citrus, peer en vanille. 100% Chardonnay. 14% alc. Heerlijk bij zalm, wit vlees in romige saus en milde curry’s. Nu van genieten tot 2022.
    Specificaties
    Jaargang2018
    WijnsoortWitte Wijn
    LandAmerika
    DruivensoortChardonnay
    RegioCalifornië
    SmaakprofielVol, zacht & breed
    Alcoholgehalte14.00 %
    Serveertemperatuur8 °C
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2022
    AllergenenBevat sulfieten
    AfsluitingSchroefdop
    Restsuikergehalte5,09 g/Liter
    EAN-nummer8717472286024
    Art.nr.670518
    awards
      Reviews 9
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      "Romige Chardonnay met tropisch fruit en vanille"

      Californië is het kloppende hart van de Amerikaanse wijnbouw. Maar liefst 90% van alle wijn uit de Verenigde Staten komt hier vandaan. Ook is Amerika de 4 na grootste wijnproducent van de wereld. Tot 1965 is dat anders geweest. Al in de 16e eeuw werd er wijn gemaakt, maar de kwaliteit kon nog lang niet tippen aan die van bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Dit kwam door de inheemse druivenrassen die later ook niet bestend bleken te zijn tegen de uitbraak van druifluis. En in 1920 kregen de wijnboeren een nog enorme klap te verwerken: de Amerikaanse drooglegging, oftewel een verbod op de productie en de verkoop van alcohol. Het verbod pakte op den duur niet zo uit als gehoopt en werd in 1933 weer afgeschaft. Sommige wijnhuizen kwamen deze crisis echter niet meer te boven.

      Wijn uit Amerika

      Pas vanaf de jaren '60 is het roer omgegooid en volgde de doorbraak van Amerikaanse wijnen. Het geheim? Combinaties met de bekende Europese druivenrassen, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot. Samen met de warme zomers en de milde winters konden deze druiven optimaal rijpen, wat voor een kwaliteitsboost zorgde. En inmiddels is wijnland Amerika niet meer weg te denken in de Nieuwe Wereld wijnlanden. 

      SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
      Wijnverhalen
      Naar boven