2018 | Amerika, Californië

Linden Estates Chardonnay

Waardering:
66% of 100

Als krachtige en romige witte wijnen uw favoriet zijn, proef dan eens de Linden Estates Chardonnay uit Californië. Vol exotisch fruit, citrus, peer en vanille. Heerlijk bij een stukje vers gegrilde tonijnsteak.

  • Smaakprofiel
    Vol, zacht & breed
  • Druivensoort
    Chardonnay
  • herkomst
    Amerika, Californië
8,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 10
Proefnotitie

Heerlijk bij zalm, gevogelte en curry's

Vitaal blinkend lichtgoud. Rijk en licht exotisch van geur met citrus, mango en passievrucht in een luxe omlijsting van getoast eikenhout. Krachtig, romig, sappig en mondvullend breed van smaak. Vol ananas, citrus, peer en vanille. 100% Chardonnay. 14% alc. Heerlijk bij zalm, wit vlees in romige saus en milde curry’s. Nu van genieten tot 2022.
  • Kip
  • Kabeljauw
  • Zalm
  • Gegrilde vis
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandAmerika
DruivensoortChardonnay
RegioCalifornië
SmaakprofielVol, zacht & breed
Jaargang2018
Alcoholgehalte14.00
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8720088830154
Art.nr.670518
Reviews 10
Linden-Estates-Chardonnay
"Romige Chardonnay met tropisch fruit en vanille"

Californië is het kloppende hart van de Amerikaanse wijnbouw. Maar liefst 90% van alle wijn uit de Verenigde Staten komt hier vandaan. Ook is Amerika de 4 na grootste wijnproducent van de wereld. Tot 1965 is dat anders geweest. Al in de 16e eeuw werd er wijn gemaakt, maar de kwaliteit kon nog lang niet tippen aan die van bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Dit kwam door de inheemse druivenrassen die later ook niet bestend bleken te zijn tegen de uitbraak van druifluis. En in 1920 kregen de wijnboeren een nog enorme klap te verwerken: de Amerikaanse drooglegging, oftewel een verbod op de productie en de verkoop van alcohol. Het verbod pakte op den duur niet zo uit als gehoopt en werd in 1933 weer afgeschaft. Sommige wijnhuizen kwamen deze crisis echter niet meer te boven.

Wijn uit Amerika

Pas vanaf de jaren '60 is het roer omgegooid en volgde de doorbraak van Amerikaanse wijnen. Het geheim? Combinaties met de bekende Europese druivenrassen, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot. Samen met de warme zomers en de milde winters konden deze druiven optimaal rijpen, wat voor een kwaliteitsboost zorgde. En inmiddels is wijnland Amerika niet meer weg te denken in de Nieuwe Wereld wijnlanden. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
? Naar boven