2018 | Frankrijk, Rhône

Les Pierres du Vallat Gigondas

Goede Gigondas, zoals de Les Pierres du Vallat, doet nauwelijk onder voor mooie Châteauneuf-du-Pape. Prachtig ontwikkeld, romig en vol van smaak met een indrukwekkende lange afdronk. 

  • Druivensoort
    Syrah, Grenache, Mourvèdre
  • herkomst
    Frankrijk, Rhône
18,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Romig en vol van smaak

Warm roodpaars. Open aroma, kruidig en floraal. Als een mand vol rijp zoet rood en zwart fruit met de kruidigheid van Châteauneuf en impressie van charcuterie met een vleugje rozen. Vlezige aardsheid, mokka, kirsch en viooltjes maken het geheel af. Nu al prachtig ontwikkeld: romig en vol met iets van lelies en cranberry's. Zoet en verleidelijk van stijl. Uitstekende Gigondas, perfect in balans met indrukwekkend lange afdronk. Beter dan menig Châteauneuf. 79% Grenache van oude stokken, gelijke delen Mourvèdre en Syrah, 15 % alc. Lekker bij rollades, wild en kruidige worstjes van de grill. Nu van genieten tot 2025.
  • Varkensgebraad
  • Hert
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasSyrah, Grenache, Mourvèdre
RegioRhône
Jaargang2018
Alcoholgehalte15.00
ClassificatieAOC Gigondas
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418018447
Art.nr.251078
Reviews
Les-Pierres-du-Vallat-Gigondas
"Beter dan menig Châteauneuf-du-Pape"

Deze bodems met veel graniet en schist zijn uitermate geschikt voor het verbouwen van blauwe druiven voor kwalitatief hoogwaardige wijn uit de Rhône. Beide gesteenten hebben als eigenschap dat ze gemakkelijk warmte opnemen en vasthouden, hetgeen de rijping van de druiven ten goede komt. Ook wordt water goed afgevoerd, waardoor de druiven Grenache, Syrah en Mourvèdre (in volume) niet te snel groeien en wordt voorkomen dat de uiteindelijke Franse rode wijn waterig van karakter wordt.

Daarnaast zijn de twee bodemsoorten arm aan stikstof. Hoewel stikstof één van de belangrijkste voedingstoffen voor planten en dus ook voor de wijnrank is, draagt het bij aan de vorming van onrijpe aroma's en zuren. Voor het maken van rode kwaliteitswijn is schaarste aan stikstof in de bodem een belangrijke randvoorwaarde en bevordert het de opbouw van suikers en belangrijke smaakstoffen.

Gigondas

De stevige en zwoelkruidige rode wijnen van Gigondas zijn perfect om te eten bij kruidige stoofpotjes. Ze zijn robuust en daarmee echte Franse krachtpatsers. De hoge alcoholische levels van 14 tot 15,5% horen hier thuis en fungeren als basis om de complex kruidige rijkdom van Grenache, Syrah en Mourvèdre met hun enorme body’s in te laten versmelten. Natuurlijk moeten ze dan wel in balans zijn! Met andere woorden, dat ze naast hun brede body van kruidig dik fruit ook voldoende fijne zuren en rijpe tannines hebben om de zaak in evenwicht te houden.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven