Le Tobele Amarone della Valpolicella
Dit is een knap staaltje vakwerk: krachtige en zalvend zachte Amarone volop geconcentreerd fruit met krenten, mokka en toast. Majestueus! Heerlijk bij Parmezaanse kaas.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
- HerkomstItalië, Veneto
Majestueus: alles perfect in balans
-
Gegrild vlees
-
Pasta met Truffel
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2016 |
Alcoholgehalte | 15.00 |
Classificatie | DOCG Amarone della Valpolicella |
Houtrijping | 8 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418017075 |
Art.nr. | 611556 |

Amarone della Valpolicella is een imposante rode Italiaanse wijn uit Veneto met diepte en rijkdom die wordt gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella en soms van Molinara. Andere druivenrassen zijn in beperkte percentages toegestaan. Om hierop toe te zien, heeft Amarone ook de beschermde en prestigieuze herkomstbenaming DOCG. De druiven worden met de hand geplukt op het moment dat ze hun maximale rijpheid hebben bereikt. Vervolgens drogen ze drie tot vier maanden in grote schuren. Doordat het vocht uit de druiven verdampt, verliezen de druiven wel zo'n dertig tot veertig procent van hun volume. Dit beroemde proces wordt ook wel Appassimento genoemd.
Amarone
Het gevolg is dat de druiven uiterst geconcentreerd zijn en veel suikers bevatten. Hierdoor is de rode wijn ongelooflijk geconcentreerd van smaak met veel body en aroma's van gedroogde kersen, vijgen en chocolade. Deze Amarone wijn behoeft even geduld om hem open te maken na de botteling, maar dan heeft u ook een prachtwijn in handen. Bovendien kunt u Amarone gerust tien tot vijftien jaar bewaren, zonder dat de geconcentreerde smaken verloren gaan.

"Deze Italiaanse rode wijn komt voort uit een familiegeschiedenis die in 1900 startte bij mijn grootvader. Gemaakt met alle liefde en de uiterste zorg, net als bij een kind. De ideale setting om de wijn te drinken is tijdens een diner in het gezelschap van vrienden met een goed stuk vlees," aldus Aldo Degani, de eigenaar van het wijnhuis.

Amarone is gastronomisch breed inzetbaar. Naast een mooi stuk gegrild vlees, wild of een pasta, smaakt deze Italiaanse rode wijn ook fantastisch bij een stuk oude en brokkelige Parmezaanse kaas. Heerlijk om de avond mee af te sluiten bij de openhaard.