Deze verkwikkende Siciliaanse wijn spat werkelijk uw glas uit. Een heerlijk frisdroge en knapperig gefruite Grillo met smaken van citrus, venkel, perzik, peer en appel. Lekker bij lichte pasta of calamari.
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasGrillo
- HerkomstItalië, Sicilië
Lekker fris van smaak
-
Kabeljauw
-
Garnalen
-
Pasta Vongole
-
Tapas
Wijnsoort | Witte Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Grillo |
Regio | Sicilië |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Jaargang | 2019 |
Classificatie | DOC Sicilia |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8032700974857 |
Art.nr. | 615919 |

Het zonovergoten Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en brengt een breed scala aan inheemse en eigentijdse rode en witte wijnen voort en vaak ook nog tegen een aantrekkelijke prijs. Waar het eiland tot dertig jaar geleden vooral bekend stond om de grote hoeveelheid bulkwijnen, is er gelukkig een omslagpunt gekomen en is Siciliaanse wijn flink gemoderniseerd én in kwaliteit gestegen.
Siciliaanse wijn
Met 85.000 hectare staat deze Sicilië op nummer één in Italië als het gaat om het grootste aantal hectare wijngaarden per regio. Het klimaat en de bodems zijn gevarieerder dan je in eerste instantie zou denken. Waar het in het zuidwesten van het eiland heet is, wordt het noordoosten gekenmerkt door de vulkaan de Etna. Hier liggen de wijngaarden op soms wel 800 meter hoogte en heerst er dus een koel klimaat.
Grillo wijn
Grillo is één van de inheemse druivenrassen van Sicilië. Eerst gebruikt als basis voor Marsala, het Italiaanse antwoord op Port en Madeira. Gelukkig werd er een frisse en droge variant ontwikkeld met fruitige smaken van citrus. Deze druif is goed bestand tegen de warmte en daarom vinden we Italiaanse witte wijn gemaakt van Grillo vooral aan de westkant van het eiland.

Grillo is één van de witte koningsdruiven van Sicilië. Vroeger gebruikt als basis voor zoete Marsale wijn, maar nu geroemd door zijn knisperfrisse stijl met bloesem en citrus.

Vis is de ideale begeleider bij deze frisse en fruitige Grillo. Denk aan garnalen, pasta vongole, witvis of gegrilde calamari, allemaal goed! Ontdek ons complete overzicht.