Lam in Kruidenkorst

Lam in kruidenkorst receptLam in kruidenkorst recept

Voor 4 personen

  • 8 lamskoteletten
  • 100 gram vloeibare boter
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4 sneetjes wit brood of paneermeel
  • zout en peper

Aardappelgratin

  • 750 gram aardappelen
  • 0,5 liter kookroom
  • 40 gram vloeibare boter
  • 0,5 liter melk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • peper en zout

Groenten
Gegrilde groenten naar keus, bijvoorbeeld paprika, asperge en courgette

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 220 °C.
  2. Schil en was de aardappelen, en snijd ze in schijfjes.
  3. Schik ze dakpansgewijs op een ingevette ovenschaal.
  4. Bestrooi met wat knoflook en rozemarijn.
  5. Voeg de melk en de room toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet in de oven voor 1 uur.
  7. Snijd de korsten van het brood en hak het kruim en de kruiden fijn.
  8. Meng het kruim, de kruiden en de boter samen in een keukenmachine met peper en zout.
  9. Snijd de groenten en meng met wat peper, zout en olie.
  10. Rooster de groenten in 20-25 min gaar.
  11. Kruid de koteletten met peper en zout.
  12. Bak ze bruin in een braadplan met de vloeibare boter.
  13. Haal ze uit de pan en bestrijk ze met het brood-kruidenmengsel.
  14. Laat ze 8 minuten op 220 °C bakken in de oven.
  15. Serveer alles op de borden en smullen maar!

Welke wijnen passen hierbij? 

Naar boven