Frankrijk | Pays d'Oc

Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot Magnum

  • Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot Magnum
  • Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot Magnum
Opslaan
Het voordeel van ‘Vieilles Vignes’? Oude wijnstokken: hoe ouder, hoe minder druiven en dus hoe krachtiger en intenser de smaak. Al jarenlang groot favoriet! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Herkomst
    Frankrijk, Pays d'Oc
Normale prijs: 22,99 Speciale prijs: 18,99
Je bespaart
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Bestel nu, wordt op 12-12 verwacht.
  • Altijd blind geproefd.
  • Gratis retourneren.
  • Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
    Een heel jaar gratis thuisbezorging (excl. avondbezorging). Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Rijk geconcentreerde Vieilles Vignes met de body van Pauillac 

Intens diep donker Bordeauxrood. Aantrekkelijk rijk en kruidig bouquet van zwarte bessen, cassis en Merlot-kersen. Heerlijk Mediterraans gekruid (lavendel, salie, rozemarijn). Soepel afgerond met eeneerlijk med vleugje ceder en cacao. Intens fruitig en volsappig van smaak met een weelderig rijke structuur. Smeltend zacht, krachtig en lang. Cassis, zwarte kersen, kruiderij en romige cacao perfect in evenwicht. Roomzachte ‘zwarte bessen Vieilles Vignes’ met de body van Pauillac. De oogst 2023 was voor La Jasse zeer geslaagd. Vol rijk geconcentreerd volrijp Cabernet en Merlot fruit. 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot van 35+ jaar oude stokken. 14% alc. Deels voor 12 maanden vertroeteld op de beste Franse eikenhouten vaten. Nu van genieten tot 2033.
  • Https& Entrecôte
  • Https& Lamsrack
  • Https& Comté
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot
RegioPays d'Oc
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2033
AllergenenSulfieten
EAN-nummer8719418058580
ArtikelnummerK201895
Awards
  • Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot Magnum
  • Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot Magnum
''Roomzachte ‘zwarte bessen Vieilles Vignes’ met de body van Pauillac'' 
Domaine de la Jasse ligt op zo’n 15 kilometer ten noorden van Montpellier in het hart van de meest dynamische wijnregio van Frankrijk. In het verleden was het domein een schuilplek, ‘Jasse’, voor schapen tegen de felle zon. Een schaduwrijke plek onder de oeroude platanen, waarvan er nog één van 110 jaar oud op de binnenplaats van het domein staat en nu het beeldmerk is van het domein. In het Mediterrane zeeklimaat profiteert La Jasse, naast gemiddeld ruim 300 dagen zon, van de mineraalrijke bodem met hun Vieilles Vignes Cabernet Sauvignon en Merlot. Domaine de La Jasse Een van de belangrijkste ‘hoekstenen’ van het succes van La Jasse is ongetwijfeld de invloed van meester wijnmaker Patrick Léon. Die met ingang van 2009 het team van Bruno kwam adviseren. Patrick Léon begon zijn indrukwekkende carrière op Grand Cru Château Lascombes in Margaux, gevolgd door ruim 20 jaar wijnmaken op Château Mouton-Rothschild. Domaine de La Jasse 'Vielles Vignes' wordt door Bruno en zijn team nog steeds gemaakt volgens de methode van Patrick Léon (1943-2018), die altijd streefde naar het best mogelijke resultaat.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Domaine La JasseDomaine La Jasse
VAN DE WIJNMAKER
"Dit is onze huiswijn die we voor het eerst in 1995 maakten. Destijds begonnen als een weddenschap: Cabernet op een bodem van kleisteen aanplanten volgens het voorbeeld van Médoc, maar dan in het zuiden van Frankrijk. En met succes! Ik word elk jaar nog verrast," aldus Bruno Le Breton.
Team domaine La JasseTeam domaine La Jasse
HET WIJNHUIS
Hans Walraven, één van de oprichters van de Wijnbeurs, had een droom: het produceren van een grote Cabernet Sauvignon. Het plaatselijke terroir deed hem denken aan Bordeaux en gaven hem alle ingrediënten om te slagen. Eerst in samenwerking met Bruno om later het stokje door te geven.