2015 | Italië

    La Fontanina Valpolicella Ripasso (Organic)

    Deze met de hand geplukte en zorgvuldig geselecteerde Valpolicella Ripasso Superiore doet vanwege de diepe geconcentreerde smaak denken aan een grote Amarone. 100% biologisch. Met recht een bijzonder trouvaille!

    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivensoort
      Corvina, Rondinella
    • herkomst
      Italië
    17,49
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
    flessen
    Bewaar
    • Altijd blindgeproefd
    • 100% proefgarantie
    • Word lid en bespaar
      Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
    Proefnotitie
    Specificaties
    Reviews
    Proefnotitie

    Toefje chocolade met fluweelzachte finale

    Intens levendige neus van rood fruit zoals kersen, bramen, krentjes en een hint bloemen. Diepe geconcentreerde smaak die doet denken aan een grote Amarone. Vol gekonfijte vruchten, pruimen, zoethout, laurier, een toefje chocola en kaneel en zelfs wat aardse tonen. Met een stevige structuur en een fluweelzachte finale. 14% alcohol. Nu op dronk tot 2023. Lekker bij gegrilde groenten, wildgerechten met truffel, cantharellen, risotto met truffel en rijpe kazen.
    Specificaties
    Alcoholgehalte14.00
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKurk
    Serveertemperatuur18 °C
    Restsuikergehalte4,59
    Op dronk vanaf2018
    Op dronk tot2023
    EAN-nummer8022138000334
    Art.nr.614165
    WijnsoortRode Wijn
    SmaakprofielComplex, krachtig & vol
    DruivensoortCorvina, Rondinella
    LandItalië
    Jaargang2015
    ClassificatieDOC Valpolicella Valpantena Superiore
    awards
      Reviews
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      ''Doet denken aan een grote Amarone, 100% biologisch''

      La Fontantina ligt in het hart van Valpantena, midden in de DOC Valpolicella. Een gebied volop aangeplant met olijfbomen, kersenbomen en natuurlijk glooiende heuvels met wijngaarden. Daniel Salvagno, eigenaar van dit prachtige domein heeft gekozen voor biologische wijnbouw om het terroir te beschermen en biologische wijnen met een stevige persoonlijkheid te creëren. En dat is zonder meer gelukt!

      Ripasso

      De grote Amarone wijnen zijn wereldwijd beroemd vanwege het intens geconcentreerde karakter. Verkregen doordat ingedroogde druiven zijn vergist. Omdat er heel veel druiven nodig zijn om dit ‘beest’ van een wijn te maken is de prijs doorgaans erg hoog. Wijnboeren hebben daarom iets bedacht, de Ripasso methode. Waarbij Valpolicella druiven met de overgebleven most van de Amarone samen in een vat worden gedaan. Dankzij deze tweede vergisting, krijgt de gewone Valpolicella meer kleur, tannine, smaak en textuur. En wanneer dit goed gebeurt, krijg je een wijn met dezelfde intensiteit als een Amarone, maar iets lichter van stijl.

      SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
      Wijnverhalen
      Naar boven