Dit is zo'n rijk gespierde wijn die perfect samengaat met een stuk gegrild vlees. Stevig en geconcentreerd vol bramen, kersen en mokka. Ook James Suckling was enthousiast en gaf 91/100 punten.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasTempranillo
- HerkomstSpanje, Toro
Een echte krachtpatser
-
Gegrild vlees
-
Belegen kaas
-
Tapas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Tempranillo |
Regio | Toro |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Classificatie | DO Toro |
Houtrijping | 4 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418016146 |
Art.nr. | 623427 |
awards | |

Hacienda Terra d’Uro in het snel opkomende Spaanse wijngebied Toro is een samenwerking tussen Christiano Van Zeller en de Spaanse Javier Ortega. Van Zeller is één van de bekendste oenologen in Ribera del Duero en is daarnaast ook bekend wijnmaker van de Van Zellers Vintage Port familie uit Portugal. Voor het maken van deze Spaanse rode wijn selecteerden ze een wijngaard die meer dan 140 jaar oud om respect uit te dragen naar het terroir, traditie en duurzame wijnmaakmethodes. Ze kozen om met de druif Tempranillo te werken die daar ook bekend staat als Tinta de Toro. Het wijngebied Toro wordt samen met Ribera del Duero ook wel ‘het Bordeaux gebied van Spanje’ genoemd, omdat de stevige Spaanse rode wijnen qua smaakprofiel grote gelijkenissen vertonen.
Toro wijn
La Enfermera, oftewel ‘De Verpleegster’, is een verwijzing naar de Koningin van Castilla die deze bijnaam verkreeg door tijdens de oorlog van Toro (1476) gewonde soldaten rode wijn te laten drinken om weer op kracht te laten komen en daarmee levens zou hebben gered.

"Deze wijn maakten we met de Tinta de Toro druif van meer dan 15 jaar oude stokken, afkomstig van ons eigen landgoed in Venialbo. Een bodem van kalksteen en klei op 800 meter hoogte geeft deze Spaanse wijn zijn bijzondere kenmerken. Daarnaast zorgt de houtrijping in Franse en Amerikaanse vaten voor een volwassen en elegant fruitige wijn."

Als invloedrijke wijnrecensent proeft James Suckling jaarlijks vele wijnen, waaronder deze Toro die hij met 91/100 punten beoordeelde. "De frisheid is erg goed voor deze rode wijn die tonen van viooltjes, braambessen en vlierbessen laat zien. Een volle body en een erg sappige smaak met soepele tannines en zuren. Geschikt om nu van te genieten."