2021 | Spanje | Valencia

La Cova Negra Tempranillo

Waardering:
89% of 100
  • La Cova Negra Tempranillo
  • La Cova Negra Tempranillo
  • La Cova Negra Tempranillo
  • + 3
Opslaan
Deze verleidelijke en boterzachte Tempranillo zit bomvol kersen, chocola en vanille en mag zich met maar liefst vier gouden medailles een echte winnaar noemen. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Tempranillo
  • Herkomst
    Spanje, Valencia
10,49
62,94 (Per doos van 6)
Niet op voorraad
  • Altijd blind geproefd.
  • Gratis retourneren.
  • Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
    Een heel jaar gratis thuisbezorging (excl. avondbezorging). Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews 13

Van hooggelegen wijngaarden

Gloedvol warm rood/zwart. Verleidelijk van geur met zoete kersen, bosbes, viooltjes, vanille en cacao. Soepel, sappig en mooi zacht van smaak vol rode bessen en zwarte kersen met melkchocolade, vanille en toffee, als een vloeibare Mon Chéri-kersenbonbon! Lekker romig van karakter met lange finale. Verleidelijke, boterzachte ‘kersenbonbon’ Tempranillo met 4 x Goud. 6 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. 100% Tempranillo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2028. Lekker op zichzelf, bij stoofschotels, geroosterd vlees en gerijpte Manchego.
  • Https& Gebraden vlees
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Manchego
DruivenTempranillo
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandSpanje
DruivenrasTempranillo
RegioValencia
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2021
Alcoholgehalte13.5 %
Houtrijping6 maanden
ClassificatieDO Valencia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanaf2023
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8412276082406
ArtikelnummerK200006
Awards
  • La Cova Negra Tempranillo
  • La Cova Negra Tempranillo
  • La Cova Negra Tempranillo
  • La Cova Negra Tempranillo
  • La Cova Negra Tempranillo
  • La Cova Negra Tempranillo
"Verleidelijke, boterzachte ‘kersenbonbon’ Tempranillo met 4 x Goud"

De Spaanse rode wijn is afkomstig uit de vallei ‘Terres dels Alforins’ nabij Valencia die lokaal bekend staat als ‘het Toscane van Valencia’. Dit vanwege de vele prachtige valleien met wijngaarden tussen de kust en het hoger gelegen centrale plateau, ook wel meseta genoemd. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Serra Grossa op 500 meter hoogte, waardoor de nachten koel zijn. Door de hoge ligging en Mediterrane zeewind behoudt de rode wijn zijn frisheid en is hij mooi in balans. Cova Negra betekent ‘zwarte grot’, een verwijzing naar een grot uit de tijd van de Neanderthalers die in deze regio aangetroffen is. Daarnaast zijn er sporen gevonden die erop duiden dat er hier 2000 tot 3000 jaar geleden al wijn gemaakt werd.

Valencia wijn

De regio Valencia bevindt zich aan de zonnige oostkust van Spanje. De geschiedenis gaat vele eeuwen terug in de tijd en sinds 1957 is de regio als DO geclassificeerd. Valencia telt zo'n 13.000 hectare aan wijngaarden die vaak op enkele honderden meters boven zeeniveau zijn aangeplant. De focus lag vroeger op kwantiteit, maar gelukkig is dit aan het verschuiven naar kwaliteit. Voor het maken van rode wijnen kiezen wijnboeren vooral voor druiven als Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot. Dat vormt een uitstekende basis voor het maken van stevige en fruitgedreven wijnen. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

La Cova Negra TempranilloLa Cova Negra Tempranillo
VAN DE WIJNMAKER
"Deze unieke wijn toont het potentieel van de Tempranillo druif in het zuidoosten van Spanje met de invloeden van het continentaal mediterraan klimaat. De bodems in Terres dels Aforins zijn arm en niet geïrrigeerd, wat zich vertaalt in rijp fruit. Na de rijping in Amerikaanse en Franse vaten, is de wijn vol en stevig. Het maakt me gelukkig om onze wijnen te delen met liefhebbers van over de hele wereld," aldus de ervaren Jorge Caus.