Deze boterzachte Tempranillo zit bomvol kersen, chocola en vanille. Met de hoogste onderscheiding bekroond op het Concours Mondial in Brussel: bestemd voor slechts 0,8% van alle geproefde wijnen.
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasTempranillo
- HerkomstSpanje, Valencia
Van hooggelegen wijngaarden
-
Côte de Boeuf
-
Gestoofd vlees
-
Manchego
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Tempranillo |
Regio | Valencia |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | DO Valencia |
Houtrijping | 6 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8412276082406 |
Art.nr. | 627578 |
awards | |

De La Cova Negra Tempranillo werd bekroond met de hoogste onderscheiding op het prestigieuze Concours Mondial van Brussel: de Grand Gold Medal. Dit is de hoogste onderscheiding die slechts is bestemd voor 0,8% van alle geproefde wijnen op het concours. De Spaanse rode wijn is afkomstig uit de vallei ‘Terres dels Alforins’ nabij Valencia die lokaal bekend staat als ‘het Toscane van Valencia’ vanwege de vele prachtige valleien met wijngaarden tussen de kust en het hoger gelegen centrale plateau, ook wel meseta genoemd.
Valencia wijn
De wijngaarden liggen op de hellingen van de Serra Grossa op 500 meter hoogte, waardoor de nachten koel zijn. Door de hoge ligging en Mediterrane zeewind behoudt de rode wijn zijn frisheid en is hij mooi in balans. Cova Negra betekent ‘zwarte grot’, een verwijzing naar een grot uit de tijd van de Neanderthalers die in deze regio aangetroffen is. Daarnaast zijn er sporen gevonden die erop duiden dat er hier 2000 tot 3000 jaar geleden al wijn gemaakt werd.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

