La Biòca Barolo Collectie
La Biòca is één van de toonaangevende kwaliteitsproducenten in Piemonte. Maak kennis met dé drie top Barolo's van het huis, elk bekroond met minimaal 19/20 Wijnbeurs punten.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- HerkomstItalië, Piemonte
La Biòca 'Aculei' Barolo
Al heerlijk toegankelijk van smaak met goed versmolten structuur en een prima evenwicht tussen kracht, fruit, hout en specerijen. 19/20 Wijnbeurs punten.
Proefnotitie
La Biòca 'Monvigliero' Barolo
Rijk gelaagde, eindeloos lange Barolo grootheid die nu op dronk begint te komen. 19,5/20 Wijnbeurs punten.
La Biòca 'Ravera' Barolo
De compacte, robuuste bewaarreus van La Biòca met enorme belofte. Groots! 19,5/20 Wijnbeurs punten en 97/100 punten van Decanter.
-
Varkensgebraad
-
Risotto met Truffel
-
Parmezaan

La Biòca staat aangeschreven als één van de toonaangevende kwaliteitsproducenten in de regio Piemonte. De naam is afgeleid van het Piemontese 'biòca' wat 'vastberaden' betekent. En dat is waar ze voor staan: vastberaden om de zorg voor de wijngaarden, oogst en het kelderproces uiterst serieus te nemen en om te blijven zoeken naar verbeteringen en manieren om het karakter van Piemonte en dat van La Biòca te vertegenwoordigen met hun Italiaanse rode wijn.
Barolo
De geschiedenis van het wijnhuis gaat 60 jaar terug in de tijd: in 1961 waren hun eerste wijngaarden een feit. Inmiddels heben ze dit uitgebreid naar negen percelen in verschillende gemeenten in het beroemde Barolo en Barbaresco. De bodems bestaan uit zand, klei en laksteen. Elk perceel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en brengt dus weer een net andere stijl voort: van geurig en elegant tot robuuste bewaarwijnen. Eén ding is zeker: kwaliteit is gegarandeerd.

De vorstelijke druif Nebbiolo brengt twee van Italië's beste wijnen voort: Barolo en Barbaresco. En de aroma's van kersen, rozen en leer zijn heel kenmerkend voor deze druif. Daarnaast biedt Nebbiolo een zeer stevige structuur, waardoor beide wijnen uitstekend nog jaren bewaard kunnen worden zonder de fantastische smaak te verliezen.

Als een gerecht gemaakt lijkt te zijn voor Barolo, is het risotto met paddenstoelen en truffel wel. Piemonte is naast wijn namelijk ook geroemd om truffels. 'What grows together, goes together," zo luidt ook wel het bekende gezegde. Op zoek naar meer inspiratie voor wijn en gerechten combineren? Bekijk dan het overzicht.