Kersttips van het proefpanel
Jaarlijks passeren er honderden wijnen op de proeftafel die ook allemaal zorgvuldig door ons proefpanel worden geproefd. Want wij willen u niet alleen wijn voor een mooie prijs aan kunnen bieden, we willen ook dat de kwaliteit van de wijn aan onze standaard voldoet. Iedereen heeft weer een eigen smaak en een eigen voorkeur. Daarom presenteren wij u de favoriete kerstwijnen van het proefpanel.

Franz Lampe
Nobel en weelderig bouquet van crème de cassis, Amarenen kersen en viooltjes met ceder, mokka en nieuw leer. Intens en gelaagd van smaak vol zoete zwarte bessen en sappige vleeskersen met zijdezachte tannines en een bijzonder levendig karakter. De lange zilt/zoet/hartige finale met ceder en frisse eikenhout doet denken aan Pauillac.
Imponerend mooie Super Tuscan op vrijwel hetzelfde niveau als Sassicaia.
15 maanden gerijpt op vooral Franse en een klein deel Amerikaanse eiken barriques. 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot. 14% alc.
Lekker bij lamsvlees met morilles, polenta met truffel en Parmezaan en Tournedos Rossini.

Jim James
Zeer aantrekkelijk bouquet van knapperige besjes, citrus en ananas met een rokerig vuursteen karakter. Supergeconcentreerd en kamerbreed van smaak vol gele grapefruit, pruim en ananas met enorme grip, punch en prachtig fris zuur in de lange, licht ziltige afdronk.
Ontstijgt de appellatie, hangt tussen een Chablis 1er Cru Fourchaume en een mineralige Puligny-Montrachet in.
Beste Rully ooit geproefd. ‘Premier Cru trouvaille’ uit topjaar 2017. 100% Chardonnay. 13% alc.
Lekker bij kreeft, krab, garnalen, gevogelte in romige saus of Comté kaas.


Tineke Janssen
Bedwelmend mineralig bouquet van rokerige kiezel-terroir à la Corton Charlemagne met enorme concentratie aan ziltige Chardonnay rijkdom, limoen, ceder en gerookt spek. Mondvullend breed en adembenemend intens van smaak vol citrus, gele pruim, ananas, en getoast eiken. Eindeloos lange ziltig/stenige finale.
Complexe power Meursault met body en crunch. Qua stijl en inhoud gelijk aan 2017.
Afkomstig van een mini-perceel van 0,29 ha. naast 1er Crus ‘La Goutte d’Or’ en ‘Poruzots’. 15 maanden gerijpt op eiken (25% nieuw). 100% Chardonnay. 14% alc.
Lekker bij Bresse-kip met truffel, gegrilde kreeft en tong in botersaus.


Gerrit Swart
Verleidelijk bouquet van cassis en zwarte kersen met ceder en donkere chocola. Rijk, breed en al mooi versmolten in de smaak vol cassisbessen en Margaux kersen met cacao en getoast eiken. Met volle body, een satijnzachte, vettige textuur en met veel body.
Verleidelijke, drinkrijpe Margaux in rijke stijl.
12 maanden gerijpt op eiken barriques. 70% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 3% Petit Verdot. 13% alc.
Lekker bij kalfsentrecote, hert en cote-de-boeuf.


Heleen van Kuik-Bollen
Breed uitwaaierend bouquet van limoen, kruisbes, grapefruit, ceder en toast. Intens, krachtig en exotisch van smaak vol gele grapefruit, passievrucht, ananas en limoen met vanille, ceder en brioche. Met een vette textuur, uitstekende fraîcheur, hoog concentraat en enorme lengte.
Exotisch rijke witte Pessac-Léognan van gerenommeerd château. Op Cru Classé niveau.
10 maanden gerijpt op Franse eiken barriques (50% nieuw). 60% Sauvignon Blanc, 40% Sémillon. 13,5% alc.
Lekker bij coquilles met Noilly Prat saus, gegrilde zwaardvis en langoustines.
Paul Van Boxstael
Tekst