Deze fruitrijke Verdejo is net zo onstuimig succesvol als het stuivend frisse karakter van deze Spaanse druif. Uitbundig en boordevol exotisch fruit. Rueda op z'n best!
Proefnotitie
Fonkelend intens geelgroen. Uitbundig en energiek vol knapperig fris fruit als Granny Smith-appel, ananas, Reine Claude en grapefruit. Vleugje verse Verdejo-kruiden. Goed geconcentreerd met opwekkend frisse finale. Al 12 jaar op rij klantfavoriet; deze oogst 2023 is fantastisch! 100% Verdejo. 12,5% alc. Ideaal voor op het terras, bij alles uit de zee, bij rijke salades, gegrilde groente, Paƫlla, gebraden kip en in de winter bij gerechten met paddenstoelen in romige saus. Nu heerlijk tot 2026.
2022 | Frankrijk, Pays d'Oc
Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot
Al jarenlang groot favoriet: een rijk, gelaagde en intens fruitige La Jasse van oude stokken met de cassisrijkdom en body van een grote Pauillac.
Proefnotitie
Intens diep donker Bordeauxrood. Aantrekkelijk rijk en kruidig bouquet van zwarte bessen, cassis en Merlot-kersen. Met een vleugje ceder, cacao en Mediterrane kruiden. Geconcentreerd en intens fruitig van smaak met een weelderige rijke structuur. Fluweelzacht, krachtig en lang met fraaie balans tussen bessig fruit, zachte kersen, kruiden en cacao. Weelderig rijke āzwarte bessen Vieilles Vignesā met de body van Pauillac. De excellente oogst 2022 is zelfs nog iets rijper dan vorig jaar. 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot van 35+ jaar oude stokken. 14% alc. Deels voor 12 maanden vertroeteld op de beste Franse eikenhouten vaten. Nu van genieten tot 2032. Heerlijk bij steak Bordelaise, lamsrack met rozemarijn en belegen kazen.
2023 | Frankrijk, Pays d'Oc
Buttery Rockhawk Chardonnay
Rijk, romig en verrassend lekker! Het exotisch rijke Chardonnay fruit van 2023 is perfect voor Buttery Rockhawk. Heerlijk vol van smaak met nog altijd die 'cheeky' knipoog naar de befaamde Bernadus.
Proefnotitie
Liefhebbers van rijke en volle Chardonnay, ga maar in de rij staan. Deze Buttery Rockhawk heeft alles wat je mag verwachten. Vol tropisch fruit met een rijke toets roomboter en toast van het eiken. De āBernardus* van Frankrijk', dankzij zijn boterzachte volle smaak, frisse balans en lange afdronk. 100% Chardonnay, 13,5% alc. Nu van genieten tot 2027. Lekker bij witvlees of vis in een romige saus, bij Coquilles St Jacques, verse pasta en romige kazen.
2022 | Italiƫ, Piemonte
Salvatore M Barbera d'Asti Superiore
Een stevige, met goud bekroonde Barbera d'Asti Superiore met 'Grand Cru' waardige rijkdom: vol kersenbonbons en truffels met een zijdezachte diepgang. Puur Piemonte-plezier!
Proefnotitie
Warm donkerrood met diepe kern. Verleidelijk, stevig en rijk geschakeerd met mandenvol rijp rood fruit, zwarte kersen, Piemontese aardsheid, chocolade en ceder. Stevige āBest Buyā Barbera vol sappige kersen, chocolade en specerijen. Met een Grand Cru waardige rijkdom aan kersenbonbons en een ontluikend truffeltje. 6 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Barbera. 14% alc. Lekker bij kip, Italiaanse charcuterie, risotto met champignons, pasta Bolognese en rijpe harde kazen. Nu heerlijk op dronk tot 2030.
2022 | Frankrijk, Pays d'Oc
La Pauline '1er Tirage' Merlot-Cabernet Magnum
ā1er Tirageāstaat voor de eerste wijn die van het vat komt. En in dit geval wordt afgevuld op magnum fles. Waar de wijn langzamer op ontwikkelt en ook langer op houdbaar is.
Proefnotitie
Stevig diep donkerrood van kleur en breed, zacht en stevig van smaak. Vol cassis en donkere kersen met een rijk Merlot-karakter. Alles perfect in balans en verleidelijk rijk. 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon. Deels gerijpt op eiken vaten. 13,5% alc. ā1er Tirageā staat voor de eerste wijn die van het vat komt. En in dit geval wordt afgevuld op magnum fles. Waar de wijn langzamer op ontwikkelt en ook langer op houdbaar is. Heerlijk bij een sappige biefstuk of romige pasta. Drinken vanaf nu tot 2030+.