Driemaal goud en 90 Suckling punten, de stevig gekruide Shiraz is een wijn die u moet proeven! John Quarisa hoort bij top van de Australische wijnmakers en wint keer op keer mooie prijzen voor zijn werk.
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivensoortShiraz
- herkomstAustralië, South Australia
Met rood fruit, eucalyptus, mokka en frisheid
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Australië |
Druivensoort | Shiraz |
Regio | South Australia |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Jaargang | 2014 |
Houtrijping | 13 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
Zuurtegraad | 5,9 |
Restsuikergehalte | 1,3 |
EAN-nummer | 9337739000140 |
Art.nr. | 652784 |
awards | |
De gepassioneerde wijnmaker John Quarisa heeft 24 jaar ervaring als wijnmaker en is al vele malen bekroond voor zijn wijnen. Zo won hij in 2004 twee van de belangrijkste prijzen voor wijnmakers in Australië, waarmee hij zich bij de top van Australische wijnmakers schaarde: de Jimmy Watson Trophy in Melbourne en de Stodart Trophy in Brisbane.
Quarisa werkte eerder bij onder andere bij de bekende Australische wijnhuizen Casella en McWilliams. Hij maakt wijnen van druiven uit de kwalitatief meest hoogstaande regio‘s van Zuid-Australië: Barossa, Coonawarra, Adelaide Hills en McLaren Vale. Daarnaast is hij actief als jurylid bij diverse (inter)nationale wijnconcours en is hij lid van de Australian Society of Viticulture and Oenology.

We kennen niet veel eigenzinnige en goedgehumeurde wijnmakers zoals John. Over zijn Johnny Q schreef hij: "In het begin was er de wijnmaker..die een weelderige Shiraz maakte met jouw genietmoment in gedachten. 6 dagen en 6 nachten lang werden de druiven geoogst, gekneusd en geweekt op eigen schillen om een intens gekleurde wijn met een fantastische smaak te maken. Op de 7e dag rustte Johnny Q.

Wat is het nou eigenlijk het verschil? Het is wel dezelfde druif, maar in de 19e eeuw werd Syrah aangeplant in Australië en kreeg daar de naam Shiraz. Door het warmere klimaat zijn deze wijnen in vergelijking met Syrah wat rijper, zoeter en krachtiger van smaak en de chocola komt duidelijker naar voren. Lees meer over de verschillen tussen Syrah en Shiraz op onze blog.