Henri Clerc 'Vieilles Vignes' Pommard
Oude stokken geven extra kracht en concentratie. En daar is deze Pommard van 45 jaar oude stokken het perfecte voorbeeld van: krachtig en geconcentreerd met kers, framboos en bes!. 19 punten!
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasPinot Noir
- HerkomstFrankrijk, Bourgogne
Met een lekker vleugje vanille
-
Ossenhaas
-
Kip
-
Paté
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Pinot Noir |
Regio | Bourgogne |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2016 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | AOC Pommard |
Houtrijping | 15 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3760094058475 |
Art.nr. | 230406 |
awards | |

Vanuit Beaune is het letterlijk en figuurlijk een kleine stap naar Pommard. Het vermaarde wijnbouwgebied aan de zuidkant van Beaune brengt volgens Clive Coates, "Master of Wine" en schrijver van een bijna 900 pagina's tellende boek over wijnen uit Bourgogne, na de Grands Crus van Corton de beste rode wijnen van Côte de Beaune voort. Eén van de geheimen zit hem in de bodem met veel kalk en klei. Daarnaast kan het water dankzij het grind en de kiezels makkelijk worden afgevoerd, wat de druiven ten goede komt.
Pommard wijn
Vanaf 1936 werd het werk van de wijnboeren beloond met de officiële herkomstbescherming A.O.C. Een Pommard wijn mag enkel van de Pinot Noir druif worden gemaakt en dus is altijd rood. Deze Franse rode wijn staat bekend om zijn intens rode kleur en zijn tannines, complexiteit en geweldige bewaarpotentieel, anders dan de meest rode Bourgogne wijnen die over het algemeen verfijnd en elegant van smaak zijn.

De druiven werden op de sorteertafel met de hand en ook machinaal gesorteerd. Vervolgens werden de trossen (grotendeels) ontsteeld en de druiven licht gekneusd. Na een koude inweking van enkele dagen, werd de gisting gestart door de hoge temperatuur. Na drie weken werd het sap overgeheveld naar eiken vaten waarvan 30% nieuw. Wat in de tank achterbleef, werd zacht geperst en apart opgevoed voor het beste resultaat.

Pinot Noir uit Bourgogne is breed gastronomisch inzetbaar: van ossenhaas tot aan stevige kip met aardappelen met tijm, maar ook fantastisch bij paté met truffel of varkensvlees. Zelf ook gemakkelijk de lekkerste combinaties maken op het gebied van wijn & spijs? Laat u dan inspireren door ons complete overzicht en vind direct een passende wijn.