De Chardonnay druif laat prachtige resultaten zien in Australië en deze wijn viel ook direct in de smaak: verfrissend, sappig én geconcentreerd van smaak met perzik, tropisch fruit en frisse zuren.
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasChardonnay
- HerkomstAustralië, Zuidoost-Australië
Lekker bij zalm of salades
-
Zalm
-
Gebakken vis
-
Salade
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Australië |
Druivenras | Chardonnay |
Regio | Zuidoost-Australië |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Serveertemperatuur | 7-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8720088830765 |
Art.nr. | 651839 |

Wijnland Australië heeft in nog geen dertig jaar indrukwekkende prestaties neergezet. Het klimaat is altijd al een voordeel geweest met de vele zonuren, de nabijheid van de oceaan en het kenmerkende berglandschap. Maar Zuid-Oost Australië bleek uiteindelijk dé plek waar de beste resultaten geboekt werden. Hieronder vallen de gebieden South Australia, New South Wales, Victoria, Tasmanië en Queensland, met Barossa en Hunter Valley de bekendste subgebieden zijn. Een ander geheim is dat techniek én de wens van de consument bij de wijnmakers in Australië hoog in het vaandel staan. Dat de techniek op zo'n hoog niveau zit, is te danken aan het grootschalige en vernieuwende onderzoek naar de ideale 'inrichting' van de wijngaard wat jaren heeft gekost.
Australische witte wijn
Tot slot hebben ze ook veel internationale druivenrassen omarmd, waaronder de meest populaire witte druif in Australië: Chardonnay. Australische witte wijn van Chardonnay staat bekend om de zachte en uitgesproken fruitige smaak met tonen van perzik en tropisch fruit.

De Chardonnay druif vinden we overal ter wereld. Door de verschillende klimaten, terroirs en technieken pakt Chardonnay overal anders uit en kan de stijl zowel fris, vol of rijk zijn. Het is dus bijna onmogelijk op Chardonnay uitgekeken te raken.

Als er een wijn is die gemaakt lijkt te zijn voor zalm, is het Chardonnay wel. Het mondgevoel van Chardonnay past namelijk perfect bij het iets vettige karakter van de zalm. Een romige sauzen of boter maakt het geheel af. Meer inspiratie ontdeken?