Gróf Degenfeld Tokaji Szamorodni
Tokaji is het vlaggenschip van Hongaarse wijn. Na het proeven van deze Tokaji Szamarodni weet u waarom: wat een rijkdom en concentratie vol fruit, rozijnen en prachtig fris zuur! Flessen van 50 cl.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielHoning, nectar & zoetig
- DruivenrasFurmint
- HerkomstHongarije, Tokaj
Een bijzonder dessertsnoepje
-
Noedels
-
Roquefort
-
Paté
-
Aardbei
Wijnsoort | Dessertwijn |
---|---|
Land | Hongarije |
Druivenras | Furmint |
Regio | Tokaj |
Smaakprofiel | Honing, nectar & zoetig |
Jaargang | 2017 |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 9-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2037 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418019307 |
Artikelnummer | 3381501 |

Aan het begin van de negentiende eeuw vestigde de familie Degenfeld zich in Hongarije, waar de graaf (gróf) één van de grondleggers van de Tokaj-Hegyalja Wine Makers Society was. Echter werden hun erfgenamen tijdens de oorlog berooid van hun bezittingen en zij emigreerden naar Roemenië. In 1994 keerde Mária Degenfeld samen met haar man Thomas Lindner terug naar Hongarije om de 150 jaar oude familietraditie voort te zetten.
Tokaj wijn
Hun wijngaarden grenzen aan de gemeenten Mád en Tarcal, dit zijn ook meteen de beste wijngaarden van het noord-oostelijk gelegen herkomstgebied Tokaj. Hier verbouwen ze de drie belangrijkste druiven van de regio: Furmint, Hárslevelű en Muscat Blanc. Dit gebied wordt gekenmerkt door de vulkanische bodems en de nabijheid van gebergten. Zo beschermt het Karpatengebergte tegen kou. Hierdoor is de luchtvochtigheid 's nachts relatief hoog en het is najaar lang en warm: ideale omstandigheden voor het ontwikkelen van de schimmel botrytis die noodzakelijk is voor het maken van zoete dessertwijnen.
Tokaji Szamorodni
Tokaji wijn wordt in verschillende stijlen gemaakt, waar Szamorodni er één van is. Hierbij plukken en vinifieren de wijnmakers de door edele rotting aangetaste en de gaaf gebleven druiven gelijktijdig. Ook worden ze meteen geperst in plaats van dat ze stuk voor stuk worden geselecteerd. Szamorodni kan zowel zoet als droog zijn, in dit geval is er een prachtige dessertwijn van gemaakt.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD