Goede Sauvignon Blanc

Het druivenras Sauvignon Blanc is wereldwijd geliefd bij wijnliefhebbers. Dit aromatische druivenras staat op enorm veel plekken aangeplant en kent een aantal wereldberoemde appellations, met name in Frankrijk. Zo zijn de herkomstgebieden Sancerre en Pouilly-Fumé in de Loire ongekend populair. In Nieuw-Zeeland is het druivenras zelfs uitgegroeid tot het visitekaartje van het land op het wijngebied. Iedereen is inmiddels wel bekend met Marlborough Sauvignon Blanc.

Goede Sauvignon Blanc

Lekkere Sauvignon Blanc

Of een goede Sauvignon Blanc ook een lekkere Sauvignon Blanc is, dat ligt geheel aan de smaak van de proever. De één kan het uitgesproken aroma en de mooie zuren van een Sauvignon Blanc erg waarderen, terwijl een ander liever voor een minder uitgesproken wijn gaat. Over smaak valt immers niet te twisten. Toch valt een goede Sauvignon Blanc over het algemeen wel bij iedereen in de smaak.

Beste Sauvignon Blanc

Wijnen van Sauvignon Blanc kunnen onderling enorm verschillen. De stijl van de wijn hangt nu eenmaal samen met het terroir, het klimaat, het moment van oogsten en wat de wijnmaker tijden het vinificatieproces doet. Het is dan ook lastig om te bepalen wat de beste Sauvignon Blanc is. De één houdt meer van de Franse stijl uit de Loire en een ander weer meer van de Marlborough Sauvignon Blanc stijl.

Naar boven