Goede Merlot

Goede Merlot bestellen

Het is altijd fijn om een goede Merlot in huis te hebben voor het geval familieleden of vrienden spontaan voor de deur staan. Het is een geliefd druivenras vanwege de soepele tannines en het aroma van donkere kersen. Merlot kan als enige druif in een wijn zitten, maar ook worden gebruikt in een blend. De meest bekende is de zogenoemde Bordeauxblend van Merlot en Cabernet Sauvignon.

Goede Merlot

Lekkere Merlot

Naast de Franse wijnregio Bordeaux is Merlot ook erg populair in de Verenigde Staten. In de Amerikaanse staten Washington en Californië worden lekkere Merlot wijnen gemaakt. Vooral in Washington, de staat en niet Washington D.C. waar het Witte Huis is, worden er Merlot wijnen gemaakt met een mooie structuur en veel fruitigheid.

Beste Merlot

Waar de beste Merlot te vinden is, daar zullen misschien de meningen over verschillen. Feit is wel dat de wijnen van uit Pomerol en Saint-Émilion wereldberoemd zijn. Namen als Pétrus en Le Pin uit Pomerol zijn niet meer weg te denken uit de wijnwereld. Zoals zoveel druivenrassen, is ook de timing van de oogst van Merlot cruciaal. Zo kan de druif de nodige zuren missen wanneer de oogst te lang wordt uitgesteld. De wijn zal dan minder goed in balans zijn.

Naar boven