Goede Chardonnay

Bestel nu uw Chardonnay online

Voor een goede Chardonnay bent u bij de Wijnbeurs aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment Chardonnay wijnen. Van strak en fris tot rijke, op hout gerijpte wijnen. Zo zijn de wijnen uit Chablis een stuk strakker dan de rijke stijlen die we verderop in de Bourgogne vinden.

Lekkere Chardonnay

Of u een Chardonnay lekker vindt, dat ligt natuurlijk aan uw eigen smaak. De een houdt juist wel van een wijn met houtrijping en een ander totaal niet. Gelukkig is Chardonnay een druif met veel gezichten en komen wijnen van deze druif in verschillende stijlen op de markt. Bij de Wijnbeurs bieden wij onze klanten de keuze uit verschillende stijlen. Zo is er voor elke smaak wel een Chardonnay te vinden.

chardonnay wijn

Beste Chardonnay

U kunt voor elke gelegenheid wel een Chardonnay kopen. Een frisse stijl voor bij de borrel of bij een frisse salade, een wat vollere stijl voor het diner en een mousserende wijn van Chardonnay om iets te vieren, als borrel of als aperitief.

Chardonnay

De meest bekende mousserende wijn is toch wel Champagne. Champagne mag alleen zo genoemd worden wanneer het uit de Champagnestreek streek. Deze wijnregio is wereldberoemd om bubbels van drie druiven: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Bij de laatste twee gaat het om blauwe druivenrassen. Vaak worden deze druiven in een blend gebruikt, maar ze komen ook solo voor in Champagnes. Een Champagne van alleen Chardonnay wordt ook wel een Blanc de Blancs genoemd. Een witte Champagne van één of meerdere blauwe druivenrassen een Blanc de Noirs. De kunst is om ervoor te zorgen dat de schilletjes van de blauwe druivenrassen geen kans hebben om hun kleur af te geven aan het sap. Het persen moet dan ook met beleid gebeuren en het sap moet zo snel mogelijk van de schillen gescheiden worden.

Naar boven