• Georg-Julius-Pinot-Blanc-(Organic)
  • Georg-Julius-Pinot-Blanc-(Organic)
2017 | Duitsland, Rheinhessen

Georg Julius Pinot Blanc (Organic)

Biologische Pinot Blanc van bevlogen wijnmaker Georg Julius! Geweldig complex van smaak dankzij korte inweking van de schillen, rijping op de eigen gistcellen en 10% reservewijn. Bijzonder.

  • Smaakprofiel
    Vol, zacht & breed
  • Druivensoort
    Pinot Blanc
  • herkomst
    Duitsland, Rheinhessen
11,49
Niet op voorraad
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Vol romig van smaak met perzik en meloen

Prachtig lichtgeel gekleurde wijn met aroma's van honing, appel en peer. Een verfrissend vleugje koolzuur en geweldige mineraliteit. Volle romige smaak van perzik, peer, honing en meloen. Heerlijk levendig en geconcentreerd. Perfect in balans met voldoende frisheid en een lange afdronk. Een wijn die al heerlijk is op zich maar het ook geweldig doet bij mosselen, garnalen of bij een zomerse picknick! 100% pinot blanc. 12,5% alcohol. Nu drinken tot 2020.
  • Kabeljauw
  • Asperges
  • Charcuterie
Specificaties
ProductnaamGeorg Julius Pinot Blanc (Organic)
WijnsoortWitte Wijn, Biologische Wijn
LandDuitsland
DruivensoortPinot Blanc
RegioRheinhessen
SmaakprofielVol, zacht & breed
Alcoholgehalte12,5 %
Jaargang2017
ClassificatieQW Rheinhessen
Serveertemperatuur8 °C
Op dronk vanaf2018
Op dronk tot2020
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer0
Art.nr.590367
awards
  • Georg-Julius-Pinot-Blanc-(Organic)
  • Georg-Julius-Pinot-Blanc-(Organic)
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Georg-Julius-Pinot-Blanc-(Organic)
"Biologische Pinot Blanc van bevlogen wijnmaker Georg Julius"

Het verhaal van Weingut Julius begint bij de grootvader van wijnmaker Georg Julius in 1926. Hij kocht het als boerderij in Gundheim, in de regio Rheinhessen, en Georg heeft het met veel toewijding naar een biologische wijngaard van 19 ha uitgebouwd. Er is zo'n 60% beplant met witte druiven op een bodem van klei en kalk. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met moderne technieken om de kwaliteit van de wijn te verbeteren. Daarnaast wordt biologische wijnbouw toegepast om zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. Dat doet niks af aan de kwaliteit, want de wijnen van Weingut Julius hebben stuk voor stuk een sterk karakter.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven