François Millet Pinot Noir Sancerre
Rode Sancerre op zijn best: krachtig en rijp van smaak met kersen, cassis en een stevige body. Gemaakt van 45 jaar oude stokken en bezit de kracht van een Pommard. Heerlijk bij lamsvlees.
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasPinot Noir
- HerkomstFrankrijk, Loire
100% Pinot Noir van 45 jaar oude stokken
-
Lamsbout
-
Eend
-
Kip
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Pinot Noir |
Regio | Loire |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Jaargang | 2018 |
Classificatie | AOC Sancerre |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418010182 |
Art.nr. | 221388 |
awards | |

Het pittoreske dorpje Bué is omgeven door heuvels met wijngaarden. Dit was dan ook de plek waar de familie Millet verliefd op werd. Bernard en Pierre Millet ontdekten in de negentiende eeuw dat de bodems daar veel mogelijkheden boden om Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven aan te planten. Sinds 1850 maken ze heerlijke wijnen in de appellation Sancerre. François en Monique Millet runnen momenteel het familiedomein en zijn hiermee de vijfde generatie wijnmakers binnen de familie. Ze doen veel onderzoek naar de unieke mogelijkheden van het terroir, om deze in de wijn uit te drukken. Tot slot is ook het milieu een belangrijk aandachtspunt bij het maken van hun Franse wijn.
Sancerre rood
Loire staat bekend om de fantastische witte wijn van Sauvignon Blanc, maar er wordt ook mondjesmaat rode Loire wijn gemaakt van Pinot Noir en Cabernet Franc. Een stuk minder bekend, maar zeker het proeven waard. Rode Sancerre kenmerkt zich door zijn elegantie en goede structuur en met frisse en fruitige tonen.

Pinot Noir en eend vormen een gelukkig huwelijk. Niets past zo goed bij eend als Pinot Noir dankzij het iets vettige karakter van de eend. Ook kip, bij voorkeur bresse kip, en Pinot Noir gaan heel goed samen. Meer wijn & spijs combinaties ontdekken?

De Pinot Noir druif vormt een uitdaging voor menig wijnboer, maar met de juiste skills wordt er prachtige wijn van gemaakt. Pinot Noir staat bekend om de zachte tannines en aroma's van kersen, frambozen, kruidnagel en soms wat vanille. Proef en ontdek!