2022 | Portugal | Tejo

Encosta do Sobral Reserva Branco

Waardering:
60% of 100
  • Encosta do Sobral Reserva Branco
  • Encosta do Sobral Reserva Branco
Opslaan
Een indrukwekkende, rijk geschakeerde witte Reserva die menig witte Bourgogne het nakijken geeft. Bekroond met 19/20 proefpanelpunten! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivenras
    Gouveio, Viognier, Vioshino
  • Herkomst
    Portugal, Tejo
18,49
110,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 1

Een must have voor Bourgogneliefhebbers

Helder licht goudgeel. Intrigerend rijkgeschakeerd bouquet van citrus, ceder en licht exotisch geel fruit. Na walsen sinaasappel, zilt en acaciahoning. Rijk geconcentreerd, sappig, strak en opwekkend van smaak met limoen, gele Reine Claude, sinaszeste, toast en ananas. Met de punch en spanning van Chassagne en een ziltig/stenige mineraliteit à la Chablis 1er Cru. Indrukwekkende, rijkgeschakeerde witte Reserva met spanning. Een ‘must have’ voor Bourgogne liefhebbers. Bij herproef na 6 dagen nog springlevend! Zal op fles nog ‘breder’ worden. 40% van de wijn rijpte 6 maanden op eiken vaten. 40% Viognier, 30% Viosinho, 30% Gouveio van schist (leisteen) bodems. 13% alc. Schenk bij schaal- en schelpdieren, stevige witte vis, kip, varkensvlees en hartige quiches. Nu heerlijk (karafferen aanbevolen) tot 2030+.
  • Https& Varkenshaas
  • Https& Kabeljauw
  • Https& Quiche
WijnsoortVeganistische wijn, Witte Wijn
LandPortugal
DruivenrasGouveio, Viognier, Vioshino
RegioTejo
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Jaargang2022
Alcoholgehalte13 %
Serveertemperatuur11-13 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer5607582010134
ArtikelnummerE106197
Awards
  • Encosta do Sobral Reserva Branco
  • Encosta do Sobral Reserva Branco
Encosta do Sobral Reserva Branco
"Indrukwekkende, rijkgeschakeerde witte Reserva met spanning."

De Tejo-wijnregio, voorheen Ribatejo genoemd, bevindt zich in centraal Portugal en is vernoemd naar de Taag, de langste rivier van het Iberisch schiereiland. Met een middelmatig mediterraan klimaat en verschillende bodems produceert Tejo zowel inheemse druiven als internationale druiven. De regio is populair door het brede scala aan rode en witte kwaliteitswijnen en staat vooral bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Recente modernisering heeft bijgedragen aan de groeiende waardering van Tejo-wijnen. Er is door de regio geïnvesteerd in nieuwe technologieën en methoden om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

Encosta do Sobral

In 2010 maakten Alzira dos Santos en Pedro Seixo hun droom waar door te beginnen met wijn produceren. Door de snelle groei van het bedrijf ontstonden er verschillende wijnmerken, waaronder Encosta do Sobral. 

Encosta do Sobral is te vinden in het dorpje Serra, onderdeel van de gemeente Tomar in Noord-Tejo. De wijngaarden liggen 260 meter boven zeeniveau op schistgrond. Dit zorgt voor een goede afwisseling tussen dag- en nacht temperaturen. De schistgrond houdt namelijk overdag warmte vast en geeft die 's nachts weer af. Hierdoor krijgt de wijn een rijk en mineraal karakter.

Encosta do Sobral zet zich in voor duurzame praktijken; ze minimaliseren het gebruik van chemicaliën in de wijngaarden, gebruiken uitsluitend op LED-verlichting en ongeveer 90% van hun wijnflessen is gemaakt van lichtgewicht glas.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

WijnvatenWijnvaten
OVER HET PRODUCTIEPROCES
Puur Bourgondisch genieten. De wijn is gemaakt van de druiven Gouveio (frisheid en structuur), Viosinho (aromatisch) en Viognier (steenfruit, florale tonen). De Bourgondische allure dankt de wijn onder meer aan een opvoeding van zeven maanden op eikenhouten vaten, waarvan 40% spiksplinternieuw. Dertig procent rijpte in roestvrijstalen tanks om een zekere verkwikkende frisheid te behouden.
KarafferenKarafferen
TIP
Het is aan te raden om deze heerlijke Reserva te karafferen. Het doel hiervan is om de wijn te beluchten. Jonge wijnen hebben er vaak baat bij wat extra zuurstof om hun aroma's en smaken te ontwikkelen en te verzachten. Door de wijn in een karaf te schenken, wordt het oppervlak dat aan de lucht wordt blootgesteld vergroot, wat het beluchtingsproces versnelt. Hierdoor kan de complexiteit van de wijn verbeteren.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?