• Egidio-Barbera-d'Alba
2016 | Italië, Piëmonte

Egidio Barbera d'Alba

Stevige krachtpatser met een rijke smaak van zwart bosfruit. De rode wijn met 18/20 punten dankt zijn kersenbonbon karakter aan het likje chocola van het geroosterde eikenhout.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Barbera
  • herkomst
    Italië, Piëmonte
11,95
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Stevige zwarte bessenexplosie

Diep donker purperrood. Krachtig en rijk van geur vol gebald bosfruit, kruidig eiken en cacao. Volromig en rijk van smaak met vleeskersen, bramen, bosfruit, kruiden, espresso en donkere chocolade. Stevige zwarte bessenexplosie met kersenbonbonkarakter. 100% Barbera. 14% alc. 12 maanden gerijpt op eiken. Nu al heerlijk, oplegbaar tot 2024.
Specificaties
Art.nr.618316
Jaargang2016
LandItalië
RegioPiëmonte
DruivensoortBarbera
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Houtrijping18
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte14.00 %
Serveertemperatuur16
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer8032793950066
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenBevat Sulfieten
ClassificatieDOC Barbera d’Alba
awards
  • Egidio-Barbera-d'Alba
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Stevige krachtpatser met kersenbonbonkarakter"

In de heuvels van Langhe vind je het wijnhuis Bosio, opgericht in 1967 door Egidio en Angela Bosio. Door hun harde werk, passie en de aandacht voor kwaliteit produceren zij geweldige wijnen. Tegenwoordig is het een welbekend huis in de Piemonte regio en beslaan alle wijngaarden in totaal zo'n 500 ha. Hun kracht ligt bij het creëren van mini wijngaarden waar ze de kenmerken van elke druif optimaal kunnen benutten.

Valter Bosio is de derde generatie die aan het werk is in La Cantina Bosio. Zijn zoon Luca is een afgestudeerd wijnmaker en bracht veel nieuwe inzichten en technische kennis in het familiebedrijf. Zo maken ze hun missie waar waarbij traditie en innovatie samenkomen.

Barbera d'Asti vs Barbera d'Alba

De basissmaak van van Barbera d'Alba en Barbera d'Asti verschillen nauwelijks van elkaar. In mooie jaren kunnen ze beide bol staan van de donkere kersen en zwarte bessen. In stijl verschillen ze echter wel degelijk. De Barbera uit Alba is meestal wat donkerder van kleur en steviger van structuur. Barbera d'Asti, die een paar jaar terug van DOC naar de hoogste kwaliteitstrap DOCG promoveerde, moet het meer van zijn finesse en subtiele nuances hebben.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven