Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Negroamaro wijn

Negroamaro is één van de bekendste inheemse druivenrassen van Puglia en wordt in het bijzonder in Salento verbouwd. ‘Amaro’ is het Italiaanse woord voor bitter en ‘Negro’ de vertaling van zwart. De exacte verklaring voor deze benaming is er niet, maar hoogstwaarschijnlijk wordt er verwezen naar de kleur van de rode Italiaanse wijn en naar de afdronk.

Kenmerken Negroamaro

De wijn heeft meestal een zeer diepe donkere kleur, bijna een zwarte kleur zelfs, met een aangenaam bittertje in de afdronk. Negroamaro is over het algemeen krachtig van smaak, maar kan ook zacht kruidig en zwoel zijn, met aroma's van rood fruit en zwart fruit. De druif wordt ook gebruikt in verschillende blends. Vaak in combinatie met druivenrassen als Malvasia Nera, Primitivo en Montepulciano. Er zijn een aantal DOC's waar Negroamaro de hoofdrol speelt: Brindisi, Copertino, Squinzano en Salice-Salentino. 

De kracht van Negroamaro

Het warme klimaat in het zuiden van Italië is perfect om de Negroamaro druif volledig te laten rijpen. Het is dan ook een seer typisch zuid Italiaans druivenras. Ondanks dat is dit een druif die daarbij zijn zuren niet verliest, te danken aan de koele nachten in Puglia. Negroamaro kan goed tegen droogte en is goed bestand tegen ziektes. Ideaal dus voor een wijnboer om zijn wijngaard te hebben. Al helemaal in het warme Puglia. 

Wat eet je bij Negroamaro?

Deze fruitige rode Italiaanse wijn past natuurlijk perfect bij pastagerechten of pizza. Maar ook gegrild rood vlees of gevulde aubergine is een hele goede wijn & spijs combinatie.

1 gekozen filter
Naar boven