Gamay

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Vignerons-de-Bel-Air-'Les-Clochers'-Brouilly
    “Zeldzaam mooie Brouilly met 18,5/20 punten”
    Vignerons de Bel Air 'Les Clochers' Brouilly Beaujolais
    2016 | Frankrijk | Beaujolais
    Vignerons de Bel Air 'Les Clochers' Brouilly

    Een zeldzame top Brouilly die door zijn krachtige fruitrijkdom terecht 18,5/20 punten kreeg én gesch ...

    • smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • druivensoort
      Gamay
    Normale prijs 12,99 Speciale prijs 10,49
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Vignerons-de-Bel-Air-'Grand-Cras'-Morgon-
    "Van Beaujolais Cru met 60 jaar oude stokken"
    Vignerons de Bel Air Morgon
    2017 | Frankrijk | Beaujolais
    Vignerons de Bel Air 'Grand Cras' Morgon

    Een Beaujolais Cru zoals we hem graag drinken: aantrekkelijk gefruit, sappig en soepel van smaak vol ...

    • smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • druivensoort
      Gamay
    Normale prijs 11,99 Speciale prijs 10,49
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gamay is dé Beaujolais druif bij uitstek. De druif geeft lichte, fruitige rode wijnen met een frisse, fruitige geur en smaken van rood fruit en wat specerijen. Gamay geeft de gewone Beaujolais haar frisse, soepele karakter en is daarom makkelijk te drinken. De cru's, zoals Brouilly, Fleurie, Morgan en Juliénas, zijn meestal wat voller van smaak.  

Beaujolais

Beaujolais is bekend wijngebied in de Bourgogne. Het klimaat is warmer en zonniger dan het noorden van Bourgogne. In het verleden brachten hagelbuien veel schade aan. De Beaujolais produceert vooral rode wijnen met een fruitige geur van rode vruchten en een soepele ronde smaak. Deze Gamay-wijnen kunnen het beste jong gedronken worden. 

Wat eet je bij Beaujolais-wijn?

Omdat Beaujolais geen hele zware wijn is, passen daar ook lichte gerechten bij. Deze Franse rode wijn kan goed als aperitief gedronken worden bij charcuterie. Paté en kalfslever zijn uitstekende voorgerechten bij deze wijn. Bij een hoofdgerecht kunt u denken aan gevogelte zoals kip, gevogelte, varkens- of kalfsvlees.

Naar boven