Liefhebber van krachtig en boterzacht Spaans rood? Proef dan deze rijk gelaagde, bekroonde en zeer koopwaardige Gran Reserva vol zoet fruit, cacao en vanille.
Een pracht rosé: elegant en fris van smaak vol impressies van frambozen, bosaardbeitjes en frisse mineralen dankzij het grote succes van Grenache deze oogst.
Al meer dan 30 jaar onze Zuid-Franse sappig gekruide wijn in de stijl van Châteauneuf-du-Pape. Met het fruit van Syrah, de rondeur van Grenache en de kracht van Mourvèdre.
Bij uitstek geschikt als dinerwijn voor bij een stuk gebraden vlees: complex en krachtig van smaak vol donker fruit en getoast eiken. Gemaakt in de stijl van Châteauneuf.
Dit is precies wat je van een Rhône wijn mag verwachten: sappig en vol van smaak met body, kracht, donker bosfruit en een vleugje kruiden. De Best Buy van de Rhonevallei!
De inhoud is wat telt en níet het etiket, dat blijkt wel bij deze Appassimento: satijnzacht en levendig met het frisse, mineralige van het Siciliaanse vulkaan-terroir. 96/99 punten!
Puur genieten: een verkwikkend frisse Zuid-Franse rosé wijn in Provence stijl met body en vol sappig bosfruit, een partje nectarine en Provençaalse kruiden.
Een absolute top Vacqueyras barstensvol kruidig fruit en die beter is dan menig Châteauneuf-du-Pape. Uit handen van Lavau: Rhône specialist pur sang. 18,5/20 punten!
Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met dubbele (Doppio) Barolo Bravour en een dubbel lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen. 18,5/20 punten!
Een fruitrijke, romig zachte Toscaanse wijn in een verleidelijke stijl en vol specerijen die met 17/20 proefpanelpunten én goud van Gilbert & Gaillard aan de haal ging.
De verfrissende en rijk gefruite Two Rivers rosé is buitengewoon goed en wordt ook wel de 'Whispering Angel' van Nieuw-Zeeland wordt genoemd. En kreeg 95/100 punten van WineOrbit.
Bekroond met goud en 98/99 Maroni punten. Deze Appassimento koning uit Sicilië heeft zwoel fruit en is levendig door zijn crispy mineralen. Met een mooie afdronk.
Een weelderige, complexe bewaar Châteauneuf met o.a. 94/100 punten van Rhône-specialist Jeff Leve. Een kolossale grootheid, afkomstig van een 90 jaar oud perceel.
Een belevenis om te proeven: een gigant met de kruidige rijkdom van een Châteauneuf en de gelaagde weelde en finesse van een grote Brunello. 19/20 punten!
Dit is waar Châteauneuf liefhebbers op uit zijn: een wijn vol kracht, een zachte textuur, en zwoel fruit en een kruidige afdronk. Alles met de juiste balans. 18/20 punten!
3 koningsdruiven, verenigd in perfecte harmonie. Het resultaat is een rijke en krachtige rode dinerwijn met body, een explosie van donker fruit en een lichte kruidigheid.
Bekroonde stevige zwoele wijn. Geurig bouquet van donker fruit, gedroogde specerijen en bloemen. Uitbundig, rijk, sappig en zacht van smaak. Heeft een Sangiovese-achtige frisheid en een mooie lengte.
Een dijk van een wijn uit de beroemde Coastal Region: rijk, vol en zacht van smaak met donker fruit, een vleugje kruiden en gemaakt met minimale menselijke tussenkomst.
Syrah is een druif die we vooral tegenkomen in de Rhônevallei, in het zuidoosten van Frankrijk. Syrah heeft zich in de Rhône goed aangepast aan de steile terrassen langs de rivier. De wijngaarden zijn zo aangelegd dat de druiven optimaal van de zon kunnen genieten. Dat is met name gunstig voor de noordelijke Rhône. Daar kan het namelijk veel koeler zijn dan in het zuidelijke Rhônegebied. De druif is beroemd geworden door de wijnen uit Côtie-Rotie, Hermitage, Crozes-Hermitage en Cornas in het noorden. Wijnen uit Cornas worden uitsluitend van Syrah gemaakt, maar in andere appellations in het noordelijke deel, is het toegestaan om een klein percentage Viognier of Marsanne en/of Roussanne toe te voegen. Rode wijnen uit dit gebied zijn zeer krachtig en geschikt om lang te bewaren.
Oorsprong Syrah
Er doen verschillende verhalen de ronde over de herkomst van Syrah. De druif zou afkomstig zijn uit de Iraanse stad Shiraz. Andere mensen zeggen dat de eerste wijnranken werden aangeplant op de heuvels van Hermitage. Syrah is in ieder geval het meest aangeplante druivenras in de noordelijke Rhône. De druif groeit daar al sinds de Romeinse tijd en is naar alle waarschijnlijk voortgekomen uit een kruising tussen de druiven Mondeuse Blanche en Dureza. In de zuidelijke Rhône is Syrah echt een blend druif. Dit wordt ook wel de GSM-blend genoemd, bestaande uit Grenache, Syrah en Mourvèdre. Soms aangevuld met Cinsault en andere druivenrassen. Syrah zorgt in dit geheel voor structuur, tannine en donker fruit. Grenache voegt een zachte kruidigheid toe met fruitaroma’s. Tot slot dient Mourvèdre voor aardse tonen, kleur en tannine in rode Rhône-wijn. De druif maakt ook deel uit van de beroemde Rhône wijn Châteauneuf-du-Pape.
Smaak van Syrah
Kenmerkend voor Syrah-wijnen is de smaak van peper, vaak met een aroma s van leer, tabak en kruiden. Het fruit wat naar boven komt zijn zwarte en blauwe bessen. De druif houdt van een warm en droog klimaat en heeft een dikke schil. Die schil dient onder meer als een beschermlaag tegen de soms felle zon.
Syrah of Shiraz?
Het verschil tussen Shiraz en Syrah is vaak verwarrend, maar het zijn dezelfde druiven. Syrah wordt in Australië namelijk Shiraz genoemd. Ook andere landen hebben die schrijfwijze overgenomen, al zijn er ook een aantal landen die het bij de Franse schrijfwijze houden. Toch zijn er wel duidelijke verschillen te proeven tussen een Franse Syrah uit de Rhône en een Shiraz uit Australië. Dit heeft met name te maken door het klimaat. De meest bekende Shiraz wijnen komen uit de Barossa Valley en McLaren Vale in Australië. Barossa kan gezien worden als de bakermat van de wijnindustrie in Australië. Waar peper een belangrijk kenmerk van Syrah is in de Franse Rhône, is het vaak pure chocolade in wijnen van de warmere wijngaarden in Australië.
Wat eet je bij Syrah?
Omdat de druif kruidig van smaak is, is het een goed idee om deze te combineren met een kruidige ovenschotel, stoofpotje, gegrild rundvlees of lamskoteletten.