Een majestueus rijk fruitkanon met nog méér kracht, body en diepgang dan de ‘gewone’ Bufalo Nero. Lekkerder dan menig Amarone en bekroond met 98/99 punten!
Maak kennis met dé nieuwe top Governo uit Toscane: Bufalo Nero (zwarte buffel), een majestueus rijk fruitkanon én lekkerder dan menig Amarone. 97/99 Maroni punten en 18+/20 van de Wijnbeurs.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Deze zwoele Toscaan verrast met zijn fluweelzachte structuur en hints van zoete bessen, bosfruit, mokka en vanille. Ook Luca Maroni was razend enthousiast: 99/99 punten!
De hoge punten zeggen genoeg: een wijn van niveau! Een weelderige en verleidelijke Brunello di Montalcino vol zoet fruit, cacao, vanille en zijdezachte tannines.
In de kelder van een Italiaans tophuis wordt jaarlijks één cuvée gemaakt van de 'plukjes' van de mooiste Rosso's die Manieri bottelt: sappig en romig vol kersen en kruiden.
Met zijn krachtige en rijk genuanceerde smaak vol kersen, truffel en vanille heeft deze Brunello di Montalcino meerdere onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder 94 punten van James Suckling.
Tijdens de blinde proeverij stak deze wijn met 18,5/20 punten er met kop en schouders bovenuit: complex en romig van smaak met laagjes zoet fruit en de belofte van truffel.
Met 17/20 Wijnbeurs punten biedt deze Chianti een verleidelijk en koopwaardig zacht glas rode wijn vol body, friszoet fruit, een vleugje vanille en cacao.
Deze Chianti Colli Senesi verraste ons met het loepzuivere fruit en zijdezachte karakter. Een volfruitige en kruidige wijn om nu al van te genieten. 18/20 punten!
Een topper van een Toscaanse wijn met een krachtig en gelaagd karakter vol zoet fruit en de impressies van mokka en vanille dankzij de maandenlange vatrijping.
Majestueus: een krachtige en stevige Brunello di Montalcino vol rood fruit, fluweelzachte tannines, eindeloos veel laagjes en een minutenlange finale. 19,5/20 punten!
Rijke Brunello gemaakt van 100% Sangiovese Grosso. De wijn heeft 36 maanden houtrijping gehad waardoor de wijn sappig, stevig en complex van smaak is. In het glas aroma's van kers en truffel.
Een karaktervolle Chianti boordevol charme: sappig, zacht én ook stevig van smaak vol fruit, Italiaanse kruiden en chocola. Smaakt fantastisch bij Italiaanse gerechten.
Liefhebbers van romig en zachte Italiaanse rode wijn gaan deze klasse Sangiovese met zoetkruidige weelde van Amarone en het truffeltje van Brunello zeker waarderen. 97/99 punten!
Sangiovese is een Italiaanse blauwe druif die vooral in Chianti bijzonder goed vertegenwoordigd is. Sangiovese-wijnen zijn soepel, geurig en fruitig en veelal van hoge kwaliteit. De jonge wijnen hebben veel fruit, een hoge zuurgraad en redelijk wat tannines. Als de wijnmaker besluit om de wijn op hout te laten rijpen, geeft dat het sap nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse en rokerigheid.
Sangiovese is zeer geschikt voor blendwijnen. Vooral door de combinatie met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo worden bijzonder goede wijnen geproduceerd.
De druif is erg gevoelig voor klimatologische omstandigheden en terroir. Chianti-wijnen afkomstig van de zachte kleiachtige zandgronden van Colli Aretini zijn bijzonder zacht, Chianti’s uit Ruffina van klei- en kalkachtige bodem zijn daarentegen een stuk steviger. Rondom Colli Senesi worden nóg krachtigere en robuustere wijnen gemaakt.
Wat eet je bij Sangiovese?
Sangiovese is natuurlijk dé wijn bij diverse Italiaanse gerechten met tomatensaus, zoals pasta bolognese of lasagne. De wijn is ook erg lekker bij gegrild of gebraden vlees.