Uitstekende en verleidelijke 100% Sangiovese vol fluweelzacht kersenfruit van het zonnige Sicilië. Heerlijk om te combineren bij Italiaanse charcuterie of gegrild vlees.
Maak kennis met dé nieuwe top Governo uit Toscane: Bufalo Nero (zwarte buffel), een majestueus rijk fruitkanon én lekkerder dan menig Amarone. 97/99 Maroni punten en 18+/20 van de Wijnbeurs.
Rijk aan zoet fruit en mokkaweelde, zelfs lekkerder dan menig Amarone… Het gaat om de sensationeel rijke La Bestia. Een 'beest' van een wijn met 98/99 punten.
Een majestueus rijk fruitkanon met nog méér kracht, body en diepgang dan de ‘gewone’ Bufalo Nero. Lekkerder dan menig Amarone en bekroond met 98/99 punten!
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Een indrukwekkend mooie en zijdezachte Toscaan vol impressies van kersen, chocolade en mokka. Met recht meerdere hoge punten op zijn naam: 97 punten van Maroni en 18+/20 van ons proefpanel.
Een fruitrijke, romig zachte Toscaanse wijn in een verleidelijke stijl en vol specerijen die met 17/20 proefpanelpunten én goud van Gilbert & Gaillard aan de haal ging.
De Maremma van Castellani biedt soepele, zachte fruitcharme mét een gezonde dosis spanning. Een ware Super Tuscan die met 95/99 punten is beoordeeld door Luca Maroni.
Een Brunello zoals u hem mag verwachten: gemaakt in een klassieke en stevige stijl vol kersen, chocola en Italiaanse specerijen. Al heerlijk op dronk! Bekroond met 18/20 punten.
Een complexe 'hogeschool' Super Tuscan uit de stal van Sassicaia. De wijn gaat op fles nóg meer smaaklaagjes ontvouwen en daarom met 18,5+/20 punten bekroond.
Deze Chianti Colli Senesi verraste ons met het loepzuivere fruit en zijdezachte karakter. Een volfruitige en kruidige wijn om nu al van te genieten. 18/20 punten!
Met zijn krachtige en rijk genuanceerde smaak vol kersen, truffel en vanille heeft deze Brunello di Montalcino meerdere onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder 94 punten van James Suckling.
Een topper van een Toscaanse wijn met een krachtig en gelaagd karakter vol zoet fruit en de impressies van mokka en vanille dankzij de maandenlange vatrijping.
Met 17/20 Wijnbeurs punten biedt deze Chianti een verleidelijk en koopwaardig zacht glas rode wijn vol body, friszoet fruit, een vleugje vanille en cacao.
Een spectaculaire, rijk gelaagde Brunello. Ons proefpanel kende 19/20 punten toe, James Suckling 92/100 en plaatste 'm zelfs in zijn top 10 Beste Brunello's onder de 40 euro.
Majestueus: een krachtige en stevige Brunello di Montalcino vol rood fruit, fluweelzachte tannines, eindeloos veel laagjes en een minutenlange finale. 19,5/20 punten!
Deze bewaarwijn met 18,5/20 proefpanelpunten komt uit de mini-appellatie Montecucco in Toscane. Een kanon van een Sangiovese Riserva met de kracht van Brunello!
We wisten de hand te leggen op een schaarse 100% Sangioveto parel van het huis Aquabona die kracht en finesse combineert. Met 18+/20 proefpanelpunten beoordeeld.
Een karaktervolle Chianti boordevol charme: sappig, zacht én ook stevig van smaak vol fruit, Italiaanse kruiden en chocola. Smaakt fantastisch bij Italiaanse gerechten.
Sangiovese is een Italiaanse blauwe druif die vooral in Chianti bijzonder goed vertegenwoordigd is. Sangiovese-wijnen zijn soepel, geurig en fruitig en veelal van hoge kwaliteit. De jonge wijnen hebben veel fruit, een hoge zuurgraad en redelijk wat tannines. Als de wijnmaker besluit om de wijn op hout te laten rijpen, geeft dat het sap nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse en rokerigheid.
Sangiovese is zeer geschikt voor blendwijnen. Vooral door de combinatie met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo worden bijzonder goede wijnen geproduceerd.
De druif is erg gevoelig voor klimatologische omstandigheden en terroir. Chianti-wijnen afkomstig van de zachte kleiachtige zandgronden van Colli Aretini zijn bijzonder zacht, Chianti’s uit Ruffina van klei- en kalkachtige bodem zijn daarentegen een stuk steviger. Rondom Colli Senesi worden nóg krachtigere en robuustere wijnen gemaakt.
Wat eet je bij Sangiovese?
Sangiovese is natuurlijk dé wijn bij diverse Italiaanse gerechten met tomatensaus, zoals pasta bolognese of lasagne. De wijn is ook erg lekker bij gegrild of gebraden vlees.