Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak vol zoete chocolade en een vleug vanille.
Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze rijk gefruite, romige én bekroonde Primitivo vol kersen, bosbessen, pruimen en een vleugje toast.
Deze cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt van laat geoogste trossen die door hun lange hangtijd zijn ingedroogd. Met als resultaat een ongekend rijke wijn met 99/99 Maroni punten.
In de kelder van een Italiaans tophuis wordt jaarlijks één cuvée gemaakt van de 'plukjes' van de mooiste Rosso's die Manieri bottelt: sappig en romig vol kersen en kruiden.
Deze Primitivo met 99 punten laat een blijvende indruk achter: gemaakt volgens de Appassimento methode en daarom majestueus met de rijkdom van een Vintage Port, fruit en een vleug vanille.
Een verleidelijke en romige Appassimento met het weelderige fruit van Amarone, karamel en vanille. Gemaakt van met de hand geoogste druiven die 15 dagen aan de wijnstokken droogden. 98 punten!
De bekende familie Tinazzi invensteerde in goed gelegen wijngaarden in Puglia en Sicilië om een originele en krachtige dinerwijn te maken vol bosfruit, vanille, chocolade. Met succes: 18+/20 punten!
Een Primitivo di Manduria met weelderige rijkdom, kracht en een boterzachte smaak vol fruit, vanille en pure chocolade. Terecht genomineerd als ‘Italian Wine of the Year’.
De kracht van een Primitivo di Manduria zit hem in het lage rendement, waardoor ook deze Rosatti zo rijk geconcentreerd is. Naast zijn concentraat ook sappig en breed van smaak vol zoet fruit en cacao.
Een speciale 'bedank' cuvée ter ere van ons 45-jarig jubileum. En wat voor één: intens fruitig, rijk en gelaagd van smaak vol donker fruit en een vleugje mokka en chocolade. Grazie Mille!
Deze klasse en verfijnde ‘Grand Cru’ Primitivo werd door Luca Maroni bekroond met de maximale score van 99/99 punten en daarmee uitgeroepen tot ‘Best Primitivo’.
Voor één van de krachtigste Italiaanse wijnen zit u in Primitivo di Manduria goed. Dit gebied wordt door zijn rijk gespierde Primitivo's zoals deze, het 'Grand Cru' gebied van Puglia genoemd.
In het Zuid-Italiaanse Puglia brengt de Primitivo druif elegante en stevige rode wijn voort met rijpe kersen, bramen en gedroogde specerijen. Ga op ontdekkingstocht...
De blauwe druif Primitivo vinden we niet alleen in het zuiden van Italië. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de Primitivo druif genetisch gelijk is aan de Amerikaanse Zinfandel die volop in Californië staat aangeplant en ook aan de Tribidrag in Kroatië.
Primitivo Puglia
In Italië staat Primitivo vrijwel alleen in de uiterste zuidelijke regio Puglia aangeplant. Het is hier erg warm, maar de druif blijkt hier samen met Negroamaro uitstekend tegen bestand. Italiaanse rode wijn gemaakt van Primitivo is donker van kleur en zijn krachtig en vol van smaak met zachte tannines. Daarnaast bevat deze rode wijn een lichte kruidigheid en manden vol fruit met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het wijnen die lang bewaard kunnen worden. Primitivo di Manduria wijkt echter af qua van stijl.
Primitivo di Manduria
Manduria is een Italiaanse wijnregio met een eigen D.O.C. status en staat bekend om het zonnige, droge klimaat en vruchtbare bodem. De zuidelijke zeebries zorgt voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Al deze omstandigheden hebben een uiterst positieve invloed op de kwaliteit van de druiven. De Primitivo druiven drogen aan de stok iets in, waardoor ze wel twee keer zo geconcentreerder worden. Aan hun zeldzame rijkdom danken ze dan ook hun bijnaam ‘Grand Cru’ van het Zuiden aan. Het rendement in de D.O.C. Manduria ligt wettelijk 30 tot 50% lager dan elders in Puglia.
Wat eet je bij Primitivo?
De Italiaanse rode wijn is heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta's, gegrild rood vlees, wildgerechten of bij de barbecue.