Pinot Noir Rosé

Filteren

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Two Rivers 'Isle of Beauty' Rosé
  2019 | Nieuw-Zeeland | Marlborough
  Two Rivers 'Isle of Beauty' Rosé

  David Clouston bewijst zich opnieuw met zijn 'Isle of Beauty' rosé: droog, frissappig en knapperig v ...

  • smaakprofiel
   Bleek, strak & mineralig
  • druivensoort
   Syrah, Pinot Noir, Pinot Gris
  14,99
  fl.
  Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Pinot Noir Rosé wijn

Van Pinot Noir kan heerlijke, fruitige rosé worden gemaakt. Bij het persen van de druiven kleurt het sap door de kleur van de schillen waar het mee in contact staat. Hoe langer de schilletjes en het sap samen zijn, des te donkerder de rosé uiteindelijk wordt.

Manieren om rosé te maken

Er zijn verschillende manieren om rosé te maken. Het makkelijkste lijkt misschien om rode en witte wijn met elkaar te mengen, maar dat is in Europa verboden. Elders in de wereld wil dat nog wel eens gebeuren, maar wijn van een beetje kwaliteit is het dan vaak niet. Dit mag dan echter wel weer in Champagne, maar dat is dus een uitzondering binnen Europa.

Rode en witte druiventrossen mogen daarentegen wel gemengd worden. De trossen gaan tegelijk in één gistkuip waarna ze geperst worden. Vooral in Duitsland komt deze methode voor. De naam die er dan aan gegeven wordt is Schillerwein, Rotling en bestaat er de Badisch Rotgold.

Bij de saignée methode is rosé eigenlijk meer een bijproduct van rode wijn. De blauwe druiven van bijvoorbeeld Pinot Noir, worden geperst waardoor er wat kleur aan de schil wordt onttrokken. Een gedeelte van het sap laten ze aflopen waar rosé van wordt gemaakt. De kleur van het sap is dan heel licht roze. Met de rest van de schillen en het sap wordt dan gewoon rode wijn gemaakt.

Bij de directe persing worden de blauwe druiven allemaal geperst en weken de schillen kort mee in het sap.  

Naar boven