Pinot Noir Nieuw-Zeeland

Filteren

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Two Rivers 'Tributary' Pinot Noir
  2017 | Nieuw-Zeeland | Marlborough
  Two Rivers 'Tributary' Pinot Noir

  Met zijn stevige en volle karakter doet deze Nieuw-Zeelandse Pinot Noir denken aan een grote Bourgog ...

  • smaakprofiel
   Stevig, zacht & romig
  • druivensoort
   Pinot Noir
  21,95
  fl.
  Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Pinot Noir in Nieuw-Zeeland

Pinot Noir is samen met Sauvignon Blanc uitgegroeid tot het visitekaartje van Nieuw-Zeeland. Het land bestaat uit twee eilanden, het Noorder- en Zuidereiland. Nieuw-Zeeland is zo’n 1600 kilometer lang. Het is dan ook niet gek dat er klimatologische verschillen zijn. De gemeenschappelijk deler is de zee. Die zorgt overal voor een wind vanuit zee en koele nachten. Met het zonlicht overdag zijn het perfecte condities voor de druiven.

Marlborough Pinot Noir

Marlborough, in het noorden van het Zuidereiland, is waarschijnlijk het meest bekende wijngebied van Nieuw-Zeeland. Vooral vanwege Sauvignon Blanc, maar er worden ook wijnen van Pinot Noir gemaakt.

Meer Pinot Noir

In het zuiden van het Zuidereiland ligt het wijngebied Central Otago. Daar heerst Pinot Noir op dezelfde manier als dat Sauvignon Blanc onlosmakelijk verbonden is met Marlborough. Ook op het Noordereiland worden wijnen geproduceerd. Het is er erg zonnig en er wordt veel Chardonnay en Merlot verbouwd. Toch vinden we er ook de Pinot rassen als Pinot Gris en Pinot Noir.

Ondanks dat er prachtige wijnen van Pinot Noir worden gemaakt in Nieuw-Zeeland, worden er nog altijd meer witte wijnen geproduceerd. Ruim driekwart van alle geproduceerde wijnen op de eilanden is wit, waarvan het overgrote deel van Sauvignon Blanc wordt gemaakt. Bij de geproduceerde rode wijnen wordt het merendeel van Pinot Noir gemaakt.

Naar boven