Pinot Noir kopen

Pinot Noir wordt in veel wijnregio’s aangeplant, behalve waar het te heet is en het aroma van de wijn al snel meer op jam gaat lijken. De verschillende regio’s zorgen voor verschillende wijnen, en dat maakt Pinot Noir kopen zo leuk.  

Pinot Noir bestellen

Wilt u een Pinot Noir bestellen, dan kan dat heel makkelijk in onze webshop. Bekijk ons uitgebreide assortiment en kies uw Pinot Noir. Elke wijn is voorzien van een proefnotitie zodat u altijd weet wat u in huis haalt. Mocht u willen weten wat u bij de Pinot Noir kunt eten, bekijk dan ook het wijn en spijs advies die bij elke wijn gegeven wordt.

Beste Pinot Noir

Waar de beste Pinot Noir gemaakt wordt, daar verschillen de meningen over. Wereldberoemd is de druif in Bourgogne, maar ook in Duitsland, in het Amerikaanse Oregon en in de Franse Loire worden prachtige wijnen van Pinot Noir gemaakt. Toch zal de Bourgogne deze discussie vaak wel winnen. Pinot Noir bestellen kan bij de Wijnbeurs, maar neem ook een kijkje bij onze aanbiedingen.  

Bourgogne Pinot Noir

Pinot Noir is, samen met Chardonnay, heer en meester in de Franse wijnregio Bourgogne. Daar kunnen de rode wijnen van deze druif licht van kleur zijn, fruitig en goed jong gedronken kunnen worden. Ook zijn er ook redelijk diep gekleurde wijnen met, naar verhouding, redelijke tannines en flink wat houtrijping. De Grands Crus in de regio zijn levendig, fruitig, vol van smaak en hebben een prachtige structuur.

Bekijk onze Pinot Noir smaakprofielen

Pinot Noir Champagne

Pinot Noir staat in Frankrijk niet alleen veel aangeplant in de Bourgogne, ook in de regio Champagne vinden we veel wijngaarden met deze druif. Daar is Pinot Noir één van de belangrijkste druivenrassen, samen met het blauwe druivenras Pinot Meunier en het witte druivenras Chardonnay. Pinot Noir geeft body en rijpingspotentieel aan de blend in Champagne. Champagne van alleen Pinot Noir of Pinot Noir en Pinot Meunier wordt ook wel een Blanc de Noirs genoemd, omdat de Champagne dan alleen van blauwe druivenrassen is gemaakt.

Andere namen voor Pinot Noir

Wijn van Pinot Noir wordt niet overal verkocht onder de naam Pinot Noir. Zo wordt de druif in Duitsland Spätburgunder genoemd en verschijnt wijn van de druif onder de naam Sancerre in de gelijknamige Franse wijnregio in de Loire. Omdat de wijn in die plaats wordt geproduceerd verschijnt de wijn onder de naam van de appellation op de markt en niet onder de naam van de druif. Zo is er ook een witte Sancerre die gemaakt wordt van Sauvignon Blanc.

Lekkere Pinot Noir kopen?

Bij de Wijnbeurs hebben we een groot aanbod Pinot Noir wijnen, zodat er altijd wel een Pinot Noir voor u tussen zit.

Naar boven