Pinot Grigio aanbiedingen

Pinot Grigio is een enorm populair druivenras. Het is hetzelfde druivenras als Pinot Gris, maar wordt in Italië Pinot Grigio genoemd. De wijnen van dit druivenras zijn in Italië een stuk frisser dan bijvoorbeeld in de Franse Elzas. Dit komt omdat de druiven in Italië vaak hoger gelegen staan aangeplant. De wijn past perfect bij de borrel, een frisse salade, witvis of spaghetti met garnalen. Genoeg dus om te combineren en daarom is het wel zo prettig om op zoek te gaan naar Pinot Grigio aanbiedingen.

Pinot Grigio aanbiedingen

De druif Pinot Grigio

De druif staat het meest aangeplant in het noordoosten van Italië. In de streek Friuli worden rijke wijnen van Pinot Grigio gemaakt en in de streek Alto Adige kunnen de wijnen zeer aromatisch worden. Het merendeel wordt echter in Veneto geproduceerd. En zo kunnen er nog heel wat Italiaanse wijnregio’s aan het lijstje worden toegevoegd waar de druif gebruikt wordt voor het maken van wijn.

De smaak van Pinot Grigio

De druif Pinot Grigio kan licht geparfumeerde wijnen voortbrengen en zijn vaak wat subtieler qua smaak en kleur dan veel andere witte wijnen. De kleur van de druiven verschilt van grijsachtig wit/blauw tot een licht bruinroze kleur. Het is dan ook niet zo gek dat er ook lichte rosé wijnen worden gemaakt van deze druif. Witte wijnen van Pinot Grigio kenmerken zich vaak door aroma’s van peer en appel.

Naar boven