Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Nero d'Avola

3 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
    • (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
    (Organic) La Carusa Nero d'Avola Syrah
    2022 | Italië | Sicilië
    Waardering:
    65% 100 0
    (8)
    Trakteer jezelf op deze bijzondere Nero d'Avola-Syrah. Gemaakt volgens de kostbare Appassimento methode, waarbij de druiven worden ingedroogd voor extra smaak.
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Syrah, Nero d'Avola
    Normale prijs 10,99 Speciale prijs 8,99
    Je bespaart
    • Rupenera Nero d’Avola Appassimento
    Rupenera Nero d’Avola Appassimento
    2022 | Italië | Sicilië
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)
    |
    Een rijk gelaagde Siciliaanse smaakexplosie in de stijl van Amarone. Maar dan zachter, en voor een veel zachtere prijs. Beoordeeld met 17,5/20 proefpanelpunten!
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Nero d'Avola
    9,99
    • CorteMaggio Collection Kist
    CorteMaggio Collection
    Dit product is niet op voorraad
    2019 | Italië
    Waardering:
    96% 100 0
    (18)
    |

    De bekende familie Tinazzi investeerde in goed gelegen wijngaarden in Puglia en Sicilië om een originele en krachtige dinerwijn te maken vol bosfruit, vanille, chocolade. Met succes: 18+/20 punten!

    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Primitivo, Corvina Veronese, Nero d'Avola
    94,99

3 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Nero d’Avola wijn

Nero d’Avola, de bekendste rode wijn van Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen op dit eiland met het warme klimaat verbouwd waar hij zeer fruitige en zachte rode wijnen voortbrengt. Italiaanse wijnen gemaakt van Nero d’Avola zijn te herkennen aan de stevige body, de smaak van donkere kersen, en subtiele peperachtige tonen. Rijpen de rode wijnen op hout ontwikkelen ze meer complexiteit en smaken van koffie en tabak.

Wat betekent Nero d'Avola?

De druif is vernoemd naar Avola, een klein plaatsje in het oosten van Sicilië. Nero betekent in het Italiaans ‘zwart’. Tot in de 20e eeuw werd de druif voornamelijk in blends gebruikt om de wijn een diepere kleur te geven. Tegenwoordig worden er juist ook veel 100% Nero d’Avola wijnen gemaakt en die dus op zichzelf ook geweldig smaken.

Wat eet je bij Nero d’Avola?

Wat is een goede wijn & spijs combinatie met Nero d’Avola? Het antwoord hierop is vlees! Denk aan lekker geroosterd vlees of aan een stoofpotje, gevogelte of een goedgevulde pasta. Bacon doet het ook erg goed bij deze rode Italiaanse wijn.

Smaak Nero d’Avola

Nero d'Avola is een rode wijn met een diep, robijnrode kleur en een smaakprofiel dat wordt gekenmerkt door rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen. De wijn heeft vaak kruidige tonen, waaronder peper en kruidnagel en daarnaast subtiele hints van tabak en aardse aroma's. Nero d'Avola heeft over het algemeen een medium tot volle body met zachte tannines, wat zorgt voor een soepele afdronk.

Één druif, twee smaken

Wanneer je verschillende Siciliaanse Nero d'Avola wijnen proeft, ontdek je hoogstwaarschijnlijk vrij snel dat er twee duidelijk onderscheidende smaakprofielen zijn. Deze smaakvariaties zijn het gevolg van de verschillende wijntechnieken.

De ene variant is zorgt voor een zeer fruitige en zijdezachte wijn, waarin je vooral veel donker en zwart fruit zult ontdekken. Bovendien zijn er verleidelijke tonen van chocolade en koffie aanwezig, die afkomstig zijn van de eikenhouten vaten waarin de wijn rijpt. Het is ook mogelijk om deze wijnen enkele jaren in je wijnkelder te bewaren voor verdere rijping.

De andere variant daarentegen is eerder soepel, sappig en elegant, met meer nadruk op rood fruit in je glas. Bij deze wijn proef je subtielere hints van kruiden en kersen, zonder of met slechts minimale blootstelling aan eikenhouten vaten tijdens het rijpingsproces.

De juiste serveertemperatuur

Het is aan te raden om de Nero d’Avola tussen de 16 en 18 graden te serveren. Dit is ietsjes koeler dan kamertemperatuur. Het koeler serveren van de wijn helpt de aroma's beter tot hun recht te komen en zorgt voor een meer uitgesproken en aangename geur- en smaakervaring. Ook helpt het de zuurgraad van de wijn te behouden, wat de wijn verfrissender maakt en voorkomt dat hij te warm aanvoelt.

Online bestellen

Nero d’Avola bestellen kan gemakkelijk bij de Wijnbeurs. Bij elke wijn vind je een proefnotitie waarin beschreven staat hoe de wijn ruikt, smaakt en bij welk eten je de wijn kunt drinken. Daarnaast is er ook te vinden op hoeveel graden je de wijn het best kan serveren én vanaf en tot wanneer de wijn op dronk is.

 

filters
Naar boven