Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met stevige Barolo Bravour en een lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen.
Een uitstekende ‘baby Barolo’ van 100% Nebbiolo: karaktervol en in de typische krachtige Barolo stijl met een aards truffeltje, maar dan wat soepeler. 92/100 punten!
Een bijzondere collectie met 2 rijke Barolo's die al mooi op dronk zijn, van het uitstekende jaar 2017: 2x elegante 'Cru' Bussia (18,5/20 punten) en 4x Barolo (18+/20 punten).
Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proeft u in deze met goud bekroonde Salvatore Barolo: krachtig vol zoet fruit en Italiaanse kruiden. Om nu al van te genieten bij een mooi stuk vlees.
De 2017 oogst bracht krachtige wijnen voort, waaronder deze rijke Barolo met 18+/20 punten. Een klassieker vol zoet zwart fruit en cacao die nu al lekker is bij een stuk vlees of om nog jaren te bewaren...
Deze Langhe Nebbiolo benadert zijn 'grote broer' Barolo en heeft als voordeel dat hij nu al gedronken kan worden: rijp en sappig van smaak vol cranberry, kers en een soepele structuur. 17/20 punten!
Sangrato 'Bussia' staat garant voor een verfijnd glas Barolo met een fraaie lengte, een fijne structuur en zit vol donkere kersen. Nu al relatief soepel en toegankelijk van smaak. 18,5/20 punten!
Van het tophuis Virna Borgogno: een spectaculaire collectie met complexe 'bewaar' Barolo’s die nog zeker 15 jaar meegaan. En met 19+/20 punten de onbetwiste winnaars van de blinde proeverij.
Niet alleen ons proefpanel was onder de indruk van deze klassieke Barolo met zijn krachtige karakter vol zoete kersen, cranberry en zwarte bessen, maar ook James Suckling kende 92/100 punten toe.
Een indrukwekkende Barolo van één van de beroemdste Cru's: Bussia. Krachtig van smaak vol fruit, eindeloos veel laagjes en tannines van de fijnste soort. Werd met maar liefst 19/20 punten beoordeeld.
Nebbiolo is een van de oudste druiven van Italië. Het is dé druif voor de bekende Barolo en Barbaresco die tot de beste wijnen van Italië behoren. De naam komt van het Italiaanse ‘nebbia’, wat mist betekent. De druif wordt namelijk vooral in de wijnstreek Piemonte verbouwd, een regio die bekend staat om de mist die vaak over het land hangt.
Meer over Nebbiolo
Nebbiolo brengt rode Italiaanse wijnen voort met veel body, hoge zuren en vooral veel tannines. Verder zijn de aroma’s van rood fruit, aarde en rozen ook kenmerkend voor deze topwijnen uit Italië. Hoe ouder de wijnen zijn, hoe meer er tonen van tabak, leer en paddenstoelen wordt ontwikkeld en hoe beter de wijn wordt. De tannines moeten namelijk met de jaren zachter en toegankelijker worden.
Nebbiolo is op slechts 6000 hectare aangeplant. Hoewel er wijnmakers buiten Piëmonte zijn die geprobeerd hebben de druif te verbouwen, mislukken deze pogingen vaak. Alleen in Mexico, Argentinië en Australië worden mondjesmaat successen geboekt. Piëmonte blijft dus de beste bodem en de ideale klimaatomstandigheden hebben om deze kieskeurige druif voldoende te laten rijpen.
Wat eet je bij Barolo?
De Nebbiolo druif levert dus krachtige, grote wijnen op die echt een gerecht nodig hebben om tot hun recht te komen. Geroosterd of gebraden rood vlees smaakt er fantastisch bij. Ook wildgerechten met truffel en paddenstoelen zijn een echte een aanrader. Hier kunt u alles lezen over wildgerechten bij wijn.