Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Gamay

Filter 2 resultaten

2 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • Bons Charmes 'Pièce Privée' Coteaux Bourguignons
    Bons Charmes 'Pièce Privée' Coteaux Bourguignons
    2020 | Frankrijk | Bourgogne
    Waardering:
    80% 100 0
    (1)

    Een levendige, verleidelijke én bekroonde rode Bourgogne met body en bomvol knapperige en zoete bosvruchten. Zorgt zowel bij het diner als bij de borrel voor plezier.

    • Smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • Druivenras
      Gamay
    9,99
    • Jean-Paul Dubost 'Le Vivier' Fleurie
    Jean-Paul Dubost 'Le Vivier' Fleurie
    2020 | Frankrijk | Beaujolais

    De bekroonde producent Jean-Paul Dubost levert met zijn Fleurie een top Beaujolais af: stevig, sappig en rijk gefruit vol donker fruit en met een vleugje subtiel getoast eiken. 18+/20 punten! 

    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Gamay
    Normale prijs 16,99 Speciale prijs 13,99
    U bespaart

2 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Gamay wijn

Gamay is dé Beaujolais druif bij uitstek. De druif geeft lichte, fruitige rode wijnen met een frisse, fruitige geur en smaken van rood fruit en wat specerijen. Gamay geeft de gewone Beaujolais haar frisse, soepele karakter en is daarom makkelijk te drinken. De cru's, zoals Brouilly, Fleurie, Morgan en Juliénas, zijn meestal wat voller van smaak.  

Gamay en Beaujolais

Beaujolais is bekend wijngebied in de Bourgogne. Het klimaat is warmer en zonniger dan het noorden van Bourgogne. In het verleden brachten hagelbuien veel schade aan. De Beaujolais produceert vooral rode wijnen met een fruitige geur van rode vruchten en een soepele ronde smaak. Deze Gamay wijnen kunnen het beste jong gedronken worden. 

Wat eet je bij Beaujolais wijn?

Omdat Beaujolais geen hele zware wijn is, passen daar ook lichte gerechten bij. Deze Franse rode wijn kan goed als aperitief gedronken worden bij charcuterie. Paté en kalfslever zijn uitstekende voorgerechten bij deze wijn. Bij een hoofdgerecht kunt u denken aan gevogelte zoals kip, gevogelte, varkens- of kalfsvlees.

filters
Naar boven