Chardonnay kopen

Chardonnay voegt zich als een soort van kameleon tussen de druivenrassen. Er is niet één specifiek type wijn toe te schrijven aan deze druif en dat maakt Chardonnay kopen zo leuk. Natuurlijk is Chardonnay heer en meester in de Bourgogne, samen met Pinot Noir, maar van de druif worden wereldwijd wijnen gemaakt. Elk met een eigen karakter.

 

Chardonnay kopen

Bourgogne Chardonnay

U kunt tientallen verschillende Chardonnay wijnen kopen en dan nog enorm veel verschil proeven tussen de verschillende wijnen. Alleen al in de Bourgogne zijn er grote verschillen. In de Côte d’Or vinden we de meeste aanplant van Chardonnay in het zuidelijker gelegen Côte de Beaune. De beroemde wijnen van Meursault worden gekenmerkt door een boterig karakter, de wijnen van Puligny-Montrachet zijn over het algemeen ranker en Chassagne-Montrachet heeft wel iets weg van hazelnoten.

Chardonnay, houtrijping of niet?

De druif Chardonnay leent zich uitstekend voor houtrijping, maar dat hoeft niet. Wijnmakers hebben verschillende keuzes wanneer het gaat om de opvoeding van hun wijn. Bij houtrijping kan er vervolgens ook nog gekozen worden voor de rijping op nieuwe eiken vaten of oude vaten. Des te nieuwer het vat, des te meer smaak er wordt afgegeven. Behalve houtrijping, kan een wijnmaker ook kiezen voor rijping op de lie. De lie bestaat uit neergeslagen gisten, de droesem. Door deze lie zo nu en dan op te roeren, komen er unieke aroma’s vrij en wordt de wijn complexer.

Chardonnay bestellen

Op zoek naar een lekkere Chardonnay voor een goede prijs? Dan bent u bij de Wijnbeurs aan het juiste adres. Een goede Chardonnay bestellen is dan ook geen probleem en zo geregeld. Bekijk ons uitgebreide assortiment en bestel de Chardonnay die u lekker vindt. Elke wijn is voor zien van een proefnotitie zodat u altijd kunt zien welke wijn u in het glas kan verwachten. Ook zijn er verschillende aanbiedingen te vinden.

Welke Chardonnay kopen?

Welke Chardonnay u wilt kopen, hangt geheel af van uw smaak. Sommige Chardonnay wijnen zijn redelijk strak en fruitig, terwijl andere Chardonnay wijnen juist rond zijn en een meer boterig karakter hebben. Chardonnay is ook een belangrijke druif in de Champagne regio. Daar heerst de witte druif, samen met de blauwe druivenrassen Pinot Noir en Pinot Meunier. Er zijn Champagnes die zijn samengesteld uit al deze druivenrassen, maar het komt ook voor dat een Champagne uit alleen Chardonnay bestaat. Dit wordt dan ook wel een ‘Blanc de Blancs’ genoemd, oftewel ‘wit van de witte’.

Lekkere Chardonnay kopen?

Bij de Wijnbeurs hebben we een groot aanbod Chardonnay wijnen, zodat er altijd wel een Chardonnay voor u tussen zit. Of u nu liever gaat voor een strakke en frisse Chablis of voor een wat vollere, op hout gerijpte Chardonnay uit bijvoorbeeld Bourgogne of het Amerikaanse Californië. Chardonnay is de druif met de vele gezichten en dus is er wel voor ieder wat wils. Bekijk het aanbod en bestel de Chardonnay die bij u past.

Naar boven