Cabernet Sauvignon

Filteren

53 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. 179,00
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Fratelli A&R Unico Doppio
    2014 | Italië | Langhe
    Fratelli A&R Unico Doppio
    Waardering:
    89%
    (11)

    Complexe en romige Super Piëmonte met een dubbele (doppio) hoeveelheid van de 'Barolo' druif en 24 m ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Pinot Nero, Shiraz
    17,99
    Niet op voorraad
  3. Poggio Nardone Maremma
    2016 | Italië | Toscane
    Poggio Nardone Maremma

    De Maremma die door zijn imposante kleur, diepe geur en enorme smaakrijkdom de meeste indruk maakte ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
    14,99
    Niet op voorraad

53 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Cabernet Sauvignon

Zo’n drie eeuwen geleden, ergens in de Franse Gironde, ontstond door een kruising van de druivenrassen Cabernet Franc en witte Sauvignon, de Cabernet Sauvignon. Nu is het de bekendste blauwe druif ter wereld. Vooral in Bordeaux worden vaak in combinatie met druiven als Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot-wijnen van wereldniveau gemaakt. Maar ook in landen, zoals Spanje, Argentinië en de Verenigde Staten is het een succesdruif.

Dat combineren met andere druivenvariëteiten is één van de belangrijkste kenmerken van de Cabernet Sauvignon-druif: het sap van deze druif is zo krachtig dat er vaak ander sap van Merlot of Cabernet Franc wordt toegevoegd om een makkelijk drinkbare wijn te maken. Andersom geeft Cabernet Sauvignon de wijn tannine, zuur en aromatisch fruit mee.

Meer over Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is niet voor niets de kwaliteitsdruif die het meest verspreid is over de wereld. De druif is namelijk zeer veelzijdig: hij kan zich bijna aan ieder klimaat aanpassen, alleen in zeer koele klimaten groeit de druif niet optimaal. Daardoor produceert men op veel plekken in de wereld Cabernet-wijnen van hoge kwaliteit, zoals in Spanje, Italië, Chili en Amerika.

Jonge wijnen van Cabernet Sauvignon hebben een dieprode kleur, zijn krachtig, maar hebben ook een stroeve smaak met sterke zwarte fruitaroma’s en mooie zuren. Doordat de rode wijnen van Cabernet Sauvignon veel tannines bevatten, moeten de wijnen bijna altijd nog geruime tijd op fles rijpen om ze wat zachter te maken.

Hoe ouder de wijn, hoe meer de bessenaroma’s vervangen worden door cederachtige en kruidige nuances. Top Cabernet Sauvignons zijn verfijnd, intens, mooi in balans en genuanceerd met kruiden, gekonfijt fruit, karamel en cederhout.

Wat eet je bij Cabernet Sauvignon?

Cabernet Sauvignon komt meestal terug in krachtige en volle rode Bordeaux-wijnen. Dit soort wijnen passen uitstekend bij diverse vleesgerechten, zoals entrecôte of lamsrack.

Naar boven