Een bijzonder mooie en bekroonde Bordeaux op het niveau van een Grand Cru Classé. Uit handen van Hubert de Boüard die ook de 1er Grand Cru Classé van Angélus maakte.
Deze 2018 Bordeaux Supérieur smaakt als een Margaux. Behoorde vroeger bij een Grand Cru Margaux Château, is gemaakt van dezelfde druiven, maar kost een fractie!
Deze Lalande de Pomerol imponeerde met zijn kracht en rondeur niet alleen ons, maar ook de jury van het Concours Mondial de Bruxelles waar de prachtig ontwikkelde wijn met goud werd bekroond.
Deze Saint-Émilion Grands Crus zijn prachtig ontwikkeld, gelaagd en satijnzacht van karakter. Bekroond met 18/20 punten. Laat u verleiden door de aroma's van framboos, truffel en aardse kruiden.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru bewijst dat 2019 voor Bordeaux een groots jaar was: krachtig en rijk van smaak met romig rijp kersenfruit en een fluweelzachte textuur. 18/20 punten!
Een rijke en al zeer toegankelijke Saint-Émilion Grand Cru vol fruit: door ons proefpanel werd bekroond met 18+/20 punten. En Vivino schaart Château Milon bij de beste 5% van alle wijnen ter wereld.
Met 18/20 Wijnbeurs punten biedt de Campo al Pero Bolgheri een geconcentreerde en krachtige rode wijn met cassis, cacao, framboos en de belofte van truffel. Heerlijk bij biefstuk of een braadstuk.
Deze Saint-Émilion Grand Cru maakte onlangs indruk door zijn rijkdom en fluweelzachte karakter. Nu al prachtig op dronk en beoordeeld met 18,5/20 punten!
Een prestigieuze wijn waarvan het domein slechts 2500 flessen maakte met de allermooiste trossen. Complex, rijk en zalvend breed met een enorm rijpingspotentieel.
Een rijke, mollige Bordeaux met verleidelijke aroma’s van kersen, bramen, laurier en vanille. Gemaakt van 30 jaar oude stokken en is in balans door zijn elegante tannines.
Deze met goud bekroonde Saint-Émilion Grand Cru uit topjaar 2016 evenaart het niveau van een Cru Classé niveau met zijn rijk geconcentreerde en weelderige karakter vol kersenlikeur, vanille en cacao.
Een ‘bewaar’ Margaux die met 19/20 punten de show stal: gelaagd en krachtig van smaak vol cassis, zoete zwarte bessen, mokka en het klassieke zilt-zoete Margaux karakter.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru heeft het niveau van een Classé is bekroond met 95/100 punten. Geconcentreerd en rond van smaak vol zwart fruit, ceder, toast en cacao. Heeft 14 maanden houtrijping gehad.
Bekroonde top Pauillac wijn met een mooi bouquet van zwart fruit, viooltjes, vanille en sigaar. Toegankelijk, zachte tannines en uitstekende lengte. Rijk van smaak zoals een Pauillac hoort te zijn.
Een klassieke en boterzachte Margaux met donker fruit, een zachte structuur en de typerende zilt/zoete afdronk. Elke laag verrast! Gemaakt onder het toeziend oog van een beroemd 1er Cru adviseur.
Een ongekend sappige fruitexplosie, die zelfs menig Bourgueil en Chinon uit de Loire overvleugelde. Heerlijk om licht gekoeld te schenken bij een bordje charcuterie. Santé!
Deze uitzonderlijk mooie wijn is fluweelzacht en lijkt door zijn bessige vleugje ceder en vanille op een op luxe Saint-Émilion Grand Cru. Maar dan met de frisheid van de Loire.
Deze majestueuze Grand Cru Classé heeft verfijnde aroma's van zwarte bessen, ceder en vanille door 18 maanden houtrijping. Bekroond met 19,5/20 punten.
Deze Pomerol heeft maar liefst 19.5/20 punten! Met de kenmerkende vette ‘Pomerol-klei-textuur’, fijne zachte tannines en een uitstekende zuren voor de balans.
Zoals de naam van deze druif al aangeeft, is Cabernet Franc familie van de Cabernet Sauvignon. De druif wordt vaak onterecht weggezet als minder goed dan zijn beroemde broertje, maar dat is onterecht. Cabernet Franc levert, vooral in Bordeaux, wijnen van uitstekende kwaliteit op. Wijnen van deze druif zijn fruitiger, kruidiger en bevatten minder zuren en tannines dan wijnen van Cabernet Sauvignon.
Deze twee druivenrassen versterken elkaar. Cabernet Sauvignon is vaak wat te krachtig en daarom zwakt de Cabernet Franc het geheel wat af. Andersom geldt hetzelfde: Cabernet Sauvignon sap voegt een flinke smaak- en kwaliteitsboost toe.
Meer over Cabernet Franc
Cabernet Franc is veelvuldig aangeplant in Bordeaux. Vooral in Pomerol en Saint-Émilion is de druif veelvuldig aanwezig. Jonge Cabernet Francs zijn zeer toegankelijk: ze hebben een fris en fruitig aroma en smaken naar rijp fruit. In een blend levert de druif soepele en fruitige wijnen op met wat lichte specerijen.
Ook in de Franse wijnstreek de Loire worden veel Cabernet Franc wijnen gemaakt, die dan kortweg ‘Cabernet’ wordt genoemd. Deze wijnen zijn stevig, maar fris en zeer fruitig met iets van kalk.
Hoewel het zeker mogelijk is om buiten Frankrijk met succes Cabernet Franc-wijnen te produceren, gebeurt dat in de praktijk zeer weinig. Enkel in het noorden van Italië, delen van Chili en in enkele Oost-Europese landen als Hongarije, Roemenië en Bulgarije worden van deze druif wijnen gemaakt die vrij goed van kwaliteit zijn: stevig, fris en met diepgang.