Een verleidelijke Pinot Noir van het beroemde huis Doudet-Naudin met een sappige, verfijnde en romige smaak vol kersen, cassis, toast én met Bourgondische finesse. Zo drinken we hem graag!
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasPinot Noir
- HerkomstFrankrijk
Verfijnde en romige smaak vol kersen
-
Boeuf Bourguignon
-
Eend
-
Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Pinot Noir |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Serveertemperatuur | 14-15 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3660600034941 |
Art.nr. | 260249 |

Eén van de oudste Bourgogne huizen die nog actief is, een resultaat waar Doudet-Naudin trots op mag zijn. Sinds 1849 maken zij uitmuntende Franse wijn. Daarbij vinden ze het belangrijk om de eeuwenoude tradities in stand te houden. Zij hebben tenslotte als doel dat elke wijn de authenticiteit en de kwaliteit van de Bourgogne streek uit moet drukken. Hier ziet Christophe Rochet streng op toe. De wijngaarden bevinden zich rond de beroemde heuvel van Corton en het dorp Savigny-lès-Beaune. Ondanks dat deze Franse rode wijn van 100% Pinot Noir niet uit de Bourgogne komt, is hij wel met hetzelfde vakmanschap gemaakt en bevat de delicate finesse van een Côte de Beaune.
Pinot Noir
Pinot Noir stelt menig wijnboer voor de nodige uitdaging, maar met de juiste vaardigheden kan er prachtige wijn van worden gemaakt. Van oudsher vind je Pinot Noir in de Bourgogne waar de druif op zijn opperbest is. Echter hangt daar vaak een flink prijskaartje aan en daarnaast zijn de hoeveelheden ook nog eens heel klein. Gelukkig staat de druif ook buiten de Bourgogne aangeplant en resulteert dit vaak in een zachte en romige wijn met typerende aroma's van kersen, bessen, framboos en soms paddenstoelen.

Wijnmaker en eigenaar Christophe Rochet vertelt met trots: "Deze Pinot Noir groeide op een terroir van klei en kalksteen vlakbij de Pyreneeën. Een deel van het sap kreeg een houtopvoeding voor een ronde smaak en aroma's van toast. De smaak is rijk en complex met kersen en bessen. Alles in harmonie, dankzij onze know-how sinds 1849."

De combinatie van eend en Pinot Noir laat de smaakpapillen tintelen. Het iets vette karakter van eend wordt doorbroken door de soepele smaak van Pinot Noir. Ook erg lekker om iets gekoeld te serveren. Meer wijn & spijs inspiratie ontdekken?