Don Bertran Cava de Guarda Brut
Puur genieten: een prachtige Cava de Guarda Brut met body en lengte uit het oorspronkelijke ‘Grand Cru’ gebied voor Cava in Penedès. Perfect als aperitief.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasMacabeo, Parellada, Xarel-lo
- HerkomstSpanje, Penedès
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Uit het oorspronkelijke ‘Grand Cru’ gebied voor Cava
- Gamba
- Zalm
- Manchego
Wijnsoort | Mousserende Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Macabeo, Parellada, Xarel-lo |
Regio | Penedès |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Alcoholgehalte | 11.5 % |
Classificatie | DO Penedés |
Serveertemperatuur | 7 |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8420805376209 |
Artikelnummer | E104596 |
Awards | |
Cava is een mousserende wijn uit Spanje, ook wel bekend als de 'Spaanse Champagne'. Net als Champagne wordt deze wijn via de método tradicional (méthode traditionelle) gemaakt met een tweede gisting in de fles. Ook wordt deze mousserende wijn in verschillende stijlen gemaakt: van lichtzoet tot strakdroog. Echter is het karakter van Cava wel beduidend anders dan die van Champagne. Niet gek, aangezien er al een groot verschil in terroir is en Cava van lokale Spaanse druivenrassen wordt gemaakt: Xarel-lo (zuur), Macabeo (bloemig aroma) en Parellada (citrusfruit). Deze druiven worden voornamelijk verbouwd in de wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona.
Cava de Guarda
In 2021 is de wetgeving rondom Cava aangepast, waardoor er onder andere verschil in benaming is ontstaan. Zo is de term ‘De Guarda’ toegevoegd aan Cava. Een Cava de Guarda moet minimaal negen maanden in de fles rijpen en staat bekend om zijn sprankelende frisheid. De rijkere en complexere Cava de Guarda Superior is onderverdeeld in een Reserva (met minimaal achttien maanden flesrijping), een Gran Reserva (met minimaal dertig maanden flesrijping) en een Cava de Paraje Calificado (gebaseerd op de unieke ligging, het terroir en een minimale rijping van 36 maanden).
Comtats de Barcelona
Cava wordt in verschillende subzones geproduceerd: Comtats de Barcelona, Ebro Valley, Viñedos de Almendralejo en Levente. De toevoeging Comtats de Barcelona geeft aan dat het hier gaat om het oorspronkelijke ‘Grand Cru’ gebied voor Cava in Penedès, ten zuiden van Barcelona. Sant Sadurní d'Anoia wordt ook wel de hoofdstad van Cava genoemd, aangezien hier de eerste flessen in 1872 werden geproduceerd.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD